elegancki sklep monopolowy w północnej części eleganckiego osiedla, jakim jest Julianów
mieści się on w przybudówce domu jednorodzinnego, bliżej ul. Łagiewnickiej, po stronie północnej, czyli po prawej idąc w kierunku Zgierskiej, zaraz za szkołą idąc od Łagiewnickiej
kolega mi doniósł informację o owym sklepie jakieś pół roku temu - dziś w końcu wybrałem się na zwiad
z ciekawych piw m.in:
- Amber: Koźlak 4zł, Żywe 3,40zł
- Ciechan: Wyborny 2zł, Mocny 2,30zł, Pszeniczny, Miodowy, Porter 3,30zł
- Grudziądzkie Niepasteryzowane 2,20zł
- Belgia: Koźlak
- Brackie, Specjal pełny
- Irlandzkie Mocne, Belfast
- Lwowski Porter, Obołoń Pszenny, Czernihowskie Białe
- Primator English Pale Ale
- Heban 3,60zł, Samson
- Kozel: wszystkie 4
- Radegast: oba
- Gambrinus Svetly
- Pardubicky Porter
- Felseny: Marzen, Hefe-Weizen, Weizenbock (coś koło 4,50zł)
- Franziskanery
- Alhambra Negro (chyba 4,60zł)
- Ashai
co najważniejsze wszystko z lodówki; Grudziądz i Ciechanów kaucjonowane
ceny różnie: niektórych piw niskie, niektórych (gł. zagranicznych) wygórowane - generalnie jak na tą okolice nie najgorzej
oprócz piw, sporo wszelakiej maści alkoholi (przeważnie tych z wyższej półki) i trochę słodyczy
kolejny fajny sklepik w pobliżu miejsca zamieszkania i jeszcze bliżej ulubionego miejsca spożywania piwa jakim jest Park Julianowski ze względu na lodówki na lato jak znalazł
mieści się on w przybudówce domu jednorodzinnego, bliżej ul. Łagiewnickiej, po stronie północnej, czyli po prawej idąc w kierunku Zgierskiej, zaraz za szkołą idąc od Łagiewnickiej
kolega mi doniósł informację o owym sklepie jakieś pół roku temu - dziś w końcu wybrałem się na zwiad
z ciekawych piw m.in:
- Amber: Koźlak 4zł, Żywe 3,40zł
- Ciechan: Wyborny 2zł, Mocny 2,30zł, Pszeniczny, Miodowy, Porter 3,30zł
- Grudziądzkie Niepasteryzowane 2,20zł
- Belgia: Koźlak
- Brackie, Specjal pełny
- Irlandzkie Mocne, Belfast
- Lwowski Porter, Obołoń Pszenny, Czernihowskie Białe
- Primator English Pale Ale
- Heban 3,60zł, Samson
- Kozel: wszystkie 4
- Radegast: oba
- Gambrinus Svetly
- Pardubicky Porter
- Felseny: Marzen, Hefe-Weizen, Weizenbock (coś koło 4,50zł)
- Franziskanery
- Alhambra Negro (chyba 4,60zł)
- Ashai
co najważniejsze wszystko z lodówki; Grudziądz i Ciechanów kaucjonowane
ceny różnie: niektórych piw niskie, niektórych (gł. zagranicznych) wygórowane - generalnie jak na tą okolice nie najgorzej
oprócz piw, sporo wszelakiej maści alkoholi (przeważnie tych z wyższej półki) i trochę słodyczy
kolejny fajny sklepik w pobliżu miejsca zamieszkania i jeszcze bliżej ulubionego miejsca spożywania piwa jakim jest Park Julianowski ze względu na lodówki na lato jak znalazł
Comment