Sklep nosi nazwę Świat Piwa .Funkcjonuje od miesiącą , jest coraz lepiej zaopatrzony. Spora paleta piw belgijskich ,angielskich,niemieckich,czeskich.Właściciel często sam jeździ i sprowadza piwa w bardzo dobrych cenach .Co do polskich to są : Cieszyn,Ciechanów,Bielkówko, Nakło,Sierpc(niepasteryzowany),Łask,Łódź,Konstanci n ,Piotrków, Grudziądz,Zduńska Wola. Wiecej nie pamiętam ale napewno o czymś zapomniałem . Trwają prace nad tym by pojawił się Grybów, Pokrówka, Kormoran,Gościszewo(czy się pojawią nie wiem!). Sklep godny odwiedzenia gdyż w odległości 45km(Łódź) lepiej zaopatrzonego nie ma!
Piotrków Trybunalski, Słowackiego 93, Świat Piwa/obok uczelni (zamknięte)
Collapse
X
-
Witam! Muszę potwierdzić opinię Cororo :-) Własnie wróciłem z piotrkowskiego Świata Piwa z zapasem piwa z browaru Felsen-Bräu - pyszne marcowe i brązowe, pszeniczne. Polecam ten sklep, bezwzględnie najlepszy w mieście i nie tylko. Bardzo duży wybór piw polskich i zagranicznych, sporo różnego rodzaju egzotycznych, orientalnych perełek. A do tego fachowa i miła obsługa, warto tu zaglądać. Czynię to regularnie i postaram się informować o nowościach w asortymencie :-) -
Z polskich nowości jest Dawne,Zdrojowe w obu wersjach,Mazur niepasteryzowany. Dużo Belgów o których niestety wiele nie jestem w stanie powiedzieć bo kieszeń nie pozwala mi na tego typu częste eksperiencje. Ogólnie sklep jest świetnie zaopatrzony i nie ogranicza się do oklepanego asortymentu typu Amber+pare czeskich piw. Zauważyłem nawet piwa amerykańskie z Samuelem Adamsem na czele.Comment
-
Dziś będąc w Piotrkowie, w samo południe chciałem odwiedzić ten sklep lecz niestety odbiłem się od drzwi. W środku ciemno a przez szybę widać tylko skrzynki z pustymi butelkami. Złapałem "języka" lecz niestety tubylec nic konkretnego nie potrafił mi powiedzieć.Comment
-
sklep jest czynny w dni powszednie od 12-21, w soboty od 10 do 21, w dni powszednie możliwe są poślizgi do godziny maks, ale wynika to z tego , że sami dowozimy piweczko, stąd prosimy o wyrozumiałość, za utrudnienia przepraszamy bartek i julkaComment
-
sklep jest po prostu doskonały, moje ulubione belgijskie piwka, ale jestem pewna, że każdy znajdzie tu coś dla siebie, obsługa absolutnie fantastyczna, imponuje wiedzą na temat asortymentu, który ma w swojej ofercie; takiego sklepu po prostu nam brakowałoComment
-
sklep jest po prostu doskonały, moje ulubione belgijskie piwka, ale jestem pewna, że każdy znajdzie tu coś dla siebie, obsługa absolutnie fantastyczna, imponuje wiedzą na temat asortymentu, który ma w swojej ofercie; takiego sklepu po prostu nam brakowałoOstatnia zmiana dokonana przez ART; 2008-10-29, 22:49.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Witaj, nie jestem związana zawodowo z tym sklepem, może faktycznie z mojej strony to niedopatrzenie, że nie wypełniłam najpierw szczegółów w profilu, nie podejrzewałam natomiast ludzi z bractwa o taką nieufność; wyraziłam swoją niezależną opinię i powtórzę jest po prostu to sklep, którego mi wielbicielce belgijskich piw brakowało w mojej okolicy. Pozdrawiam, choć pewien niesmak pozostanie...Comment
-
No to żeby pozbyć się niesmakunapisz co za asortyment piwny jest w sklepie, bo o to w tym dziale chodzi (ot, bardziej interesują nas konkrety niż same peany
).
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
zawsze jak jestem w Piotrkowie to odwiedzam ten sklep a wybor jest naprawde duzy. z ostatniej wizyty ok tydzien temu pamietam ze pojawil sie Janow w butelce, jest caly przeglad Fortuny, z Kormorana Irish, Mazur, Niepasteryzowane i Masuren Dunkel, z Krajana bylo Nakielskie niepasteryzowane. poza tym koncowka z Grudziadza: Dobra Dziewiatka. wlasciciel mysli o Czarnkowie natomiast jesli chodzi o Gosciszewo to browar chcial zeby sklep zamowil od razu kilkaset(!) butelek dlatego Naturalne czy Rycerz raczej w najblizszym czasie sie nie pojawi. Oprocz tego pelno zagranicy w cenach na pewno nizszych od tych zaobserwowanych w poznanskich Piotrach i Pawlach, ktore tez czesto odwiedzamComment
-
-
duzy przeglad malych niemieckiech browarow w cenach 5-7zl chocby:
Schlossbrauerei Friedenfels
Brauer-Vereinigung Pegnitz
Brauerei Rittmayer Hallerndorf
Meinel-Bräu
i wiele innych
radze sie pospieszyc bo terminy niektorych piw mijaja w lipcu. ponadto normalny asortyment a z ciekawszych to Janow Mocny za 3,5zl. sklep czynny pn-pt 12-20, so 10-20.Comment
-
Na polskim regale spory wybór, przede wszystkim cały Konstancin (Żytnie i Dąb też), Kormoran, Jagiełło, Grybów, Piotrków (brakowało Ale i Portera ale w środę lub w czwartek już ma być), Zwierzyniec, Ciechan i inne. Natomiast to co przyciąga mnie w największym stopniu do tego sklepu to wybór piw niemieckich, które tradycyjnie są dostępne w szerokiej gamie (koźlaki, pilsy, pszenice ciemne i jasne, rauchbiery itd.). Wszystko w cenach 5 - 6,5. No i do tego bardzo kompetentna obsługa, która potrafi doradzić i coś polecićZdecydowanie mój ulubiony sklep specjalistyczny z piwem
Comment
-