Wczoraj dodatkowo przybyła nowa dostawa świeżutkich Corneliusów, pewnie równie świeże lecz mniej atrakcyjne Beczkowe Mocne i Małe Mocne oraz Łomża N/P w butelce 0,5l.
Piotrków Trybunalski, Słowackiego 93, Świat Piwa/obok uczelni (zamknięte)
Collapse
X
-
Do naszej oferty dołączyliśmy kolejne piwo, które będziemy sprowadzać na specjalne zamówienia. Będzie to piwo z browaru Kulmbacher Kommunbrau- w dwóch wersjach Hell i Bernstein. Piwo ma bardzo krótką przydatność (około 14 dni) z tego też powodu bedzie sprzedawane tylko i wyłącznie w takiej formie. Więcej informacji na PW.
Comment
-
-
Na półki powrócił Czarnków ( Noteckie Eire, Noteckie, Walońskie). Dodatkowo sporo Czech. Primator Pszenica , Double, 21- których to od kilku tygodni nie mieliśmy w ofercie. Dodatkowo Krusovice 10. Lezak, Starobrno Lezak i 10. Zapraszamy
Comment
-
-
Będąc w niedziele w Kinie w Piotrkowie przypomniałem sobie o tym sklepie. Niestety pocałowałem klamkę. Czy ktoś wie gdzie jescze można kupić piwo regionalne w Piotrkowie bo bywam regularnie ale tylko w Niedziele:/ Chodzi generalnie o piwo krajowe. Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawe1987 Wyświetlenie odpowiedziBędąc w niedziele w Kinie w Piotrkowie przypomniałem sobie o tym sklepie. Niestety pocałowałem klamkę. Czy ktoś wie gdzie jescze można kupić piwo regionalne w Piotrkowie bo bywam regularnie ale tylko w Niedziele:/ Chodzi generalnie o piwo krajowe. Pozdrawiam
Comment
-
-
Obiecałem miłej Pani (Julita?), to napiszę. Byłem w sobotę, specjalnie śmignąłem jakieś 110km (w obie strony).
Mały, niepozorny sklepik w suterenie, za to (tak myślę) położony w dobrym punkcie miasta (świadczy o tym niejaki kłopot z parkowaniem ).
Ogromnym plusem jest możliwość samodzielnego "pogrzebania w piwach", co, zwłaszcza przy piwach zagranicznych, ma duże znaczenie przy podejmowaniu decyzji o kupnie.
Spory wybór piw niemieckich (głównie Bawaria, w tym Frankonia) z małych browarów. Po to pojechałem . Ceny, biorąc pod uwagę, że to nie są piwa marketowe, i to, że jakoś trzeba je do Piotrkowa teleportować, akceptowalne.
Było także trochę ciekawych piw czeskich i krajowych, ale nie będę się rozpisywał, bo nie po to pojechałem... Ponieważ zrobiłem spore zakupy, trafił mi się miły gratis "od firmy", już wypity i oceniony .
Sklep wart odwiedzenia, może nie na codzienne zakupy, ale gdyby ktoś chciał zrobić np. zapasy wędzonek (pitnych!) na Święta, polecam. Bardzo miła Pani - pozdrawiam!
Comment
-
Comment