Łódź, Piłsudskiego / Kilińskiego, delikatesy Alma

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sokół83
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1598

Łódź, Piłsudskiego / Kilińskiego, delikatesy Alma

z polskich piw:
    - Amber: Koźlak, Żywe po 4,20zł, Grand 3,90 i Złote Lwy 3,80zł
    - Krajan: Irlandzkie 4,90zł
    jest też Faustus i Heban

poza tym:
    - duży wybór piw belgijskich w całkiem rozsądnych cenach 6-11zł za 0,33l; do tego trochę w 0,75l i w zestawach w pucharami
    - duży wybór piw niemieckich z uwzględnieniem różnych gatunków - są Marcowe, Bocki, Koelsch, Alt i oczywiście Weizeny ceny od 6 do 12zł
    - trochę angielskiego standardu znanego z innych sklepów - po około 10zł
    - piwa z różnych egzotycznych krajów jak np. Maroko, Izrael, Chiny, Indie w cenach z kosmosu np. Casablanka z Maroka ponad 11zł za 0,33l

mnie zainteresowały dwa piwa z austriackiego browaru Eggenberg: Samichlaus (14zł za 0,33l) i Urbock 23
    Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu
  • Noriusz81
    Porucznik Browarny Tester
    • 2008.11
    • 388

Czasem zaglądam do Almy - w poszukiwaniu czegoś nowego...
    Z polskich piw - wyroby Ambera, Corneliusa i Krajana - często w niebotycznych cenach
    Z "zagramanicy" - duży wybór belgijskich i niemieckich specyfików. Belgię warto nabywać, gdyż ceny są przyzwoite. Niemieckie piwa czasem są 2 a nawet 3-krotnie droższe aniżeli w Piwotece czy Zofmarze! Poza tym trafiają się egzotyki - jednak najczęściej licencjonowane (np. Asahi z Czech, Kirin Ichiban i King Fisher z Wielkiej Brytanii).
    Liczba wypitych rodzajów piw: 4688 ze 190 krajów
    Liczba kapsli z piw, które wypiłem:
    2286 ze 162 krajów
    Noriuszowe piwa - zdobyte kraje

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
      Capalbio, Almaremma Alma
      Ahumba
      Almaremma Alma
      styl (wg, etykiety) Birra Blanda
      Alk. 4,8%
      Smak nijaki z lekką goryczką. Drugie piwo z tego browaru i drugie nie warte wg. mnie aby je poszukiwać.
      Przywiezione z Włoch. Butelka 330 ml. Kapsel czarny....
      2024-09-19, 09:01
    • ART
      Gdańsk, ul. Kilińskiego 7e, Nowy Browar Gdański
      ART

Pewnie nie umiem korzystać z wyszukiwarki no i nie znalazłem wątku Nowego Browaru Gdańskiego. A czynny od ponad roku. Fajne miejsce zaraz przy dworcu Gdańsk Wrzeszcz, na terenie byłego browaru gdańskiego przy Kilińskiego.

Pewnie niektórych zmierzi co zostało po...
      2022-10-14, 01:11
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • rohozecky
      Ciechanów, Kilinskiego 4/8, Qbatura
      rohozecky
      Restauracja w budynku Ciechana, mieszczącym również hotel. Nowoczesny wystrój, dobra kuchnia, choć stosunkowo droga (dania główne w granicach 40-50 zł). Z beczki nic, z lodówki Ciechan Wyborne, Miodowe i bodajże bezalkoholowe. Wyborne niezłe, lepsze niż się spodziewałem. Do tego kilka...
      2022-03-20, 20:49
    • pebejot
      Gielniów, Piłsudskiego 97, Browar Rzemieślniczy Mnich Gielniowski (Ostoja Huzara)
      pebejot
      Jeden z najbardziej tajemniczych Polskich browarów, który można zaliczyć do kategorii restauracyjnych działa od 2020 roku.
      Browar jest zlokalizowany na zupełnym odludziu we wsi Gielniów przy drodze krajowej nr 12.
      Znajduje się tutaj stacja benzynowa o nazwie "Huzar", parking...
      2021-12-07, 16:40
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...