Od dziś w Piwotece uzupełniona litwa
Statinių 13
Butautu Dvariškas
Butautu Dvariskas Tamsusis
Butautu J. O. Boiko
Patulo Alus z Kupiškio Alus
Kupiškio Alus, Pivoriu
Kupiškio Alus,Kupiškeny Sventinis Alus
Kupiškio Alus, Keptinis
Kupiškio Alus, Salaus
Kanapinis Alus Jasny ciemy
Magaryciu Alus
Vilniaus Kvietinis
Vilniaus Tamsusis su żolelemis
Vilniaus Nefiltruotas Sviesusis
Vilniaus, Tamsusis / Dark
oraz rosyjski:
Staryj Mielnik iz Boczonka
Jeśli chodzi o pojemności i rodzaj butelek to pełen przekrój: 0,33, 0,5; 1L; 2L z patentem
Wjechała świeża dostawa piw litewskich, a w niej mały rarytas: Senojo Vilniaus Alus, ciemne, bardzo mocne (14%!) piwo z ziołami. Jest to pierwsze piwo z browaru Vilniaus Alus uwarzone w limitowanej serii (ilość tylko 5000 numerowanych butelek). Z pewnością znakomity prezent świąteczny.
Na półkach w Piwotece pojawiła się Łomża Miodowe oraz inne piwa z Royal Unibrew: Strzelec Jasne Pełne, Strzelec Mocne i Korona Książęca.
Uzupełniliśmy także braki na półkach czeskich i niemieckich!
Zawitałem wczoraj, czyli 21.02.2011r. do łódzkiej Piwoteki i sprzedający piwa Pan zrobił wielkie oczy (wielkości dawnej pięciozłotówki z rybakiem), gdy poprosiłem o Piwo na miodzie gryczanym z Jabłonowa. Powiedział, że takiego piwa nie było i nie ma w łódzkiej Piowtece. Może będzie w środę. Na to po co piszecie, że zawitało to piwo do łódzkiej Piwoteki?!! Do 1 kwietnia jest jeszcze trochę czasu!!! Jaja sobie z ludzi robicie!
Zawitałem wczoraj, czyli 21.02.2011r. do łódzkiej Piwoteki i sprzedający piwa Pan zrobił wielkie oczy (wielkości dawnej pięciozłotówki z rybakiem), gdy poprosiłem o Piwo na miodzie gryczanym z Jabłonowa. Powiedział, że takiego piwa nie było i nie ma w łódzkiej Piowtece. Może będzie w środę. Na to po co piszecie, że zawitało to piwo do łódzkiej Piwoteki?!! Do 1 kwietnia jest jeszcze trochę czasu!!! Jaja sobie z ludzi robicie!
Wprawdzie odpowiedziałem już Panu na maila w tej sprawie, ale skoro trafiło na forum to odpiszę i tutaj:
Serdecznie przepraszamy za powstałe nieporozumienie - to się czasem zdarza, ten się nie myli kto nic nie robi. Piwo miało być dostarczone do Łodzi od naszego dostawcy w sobotę według wszelkich zapewnień, stąd też pojawiła się informacja. Jak widać, nie powinniśmy tym zapewnieniom wierzyć, a już na pewno nie publikować informacji na ten temat. Nasz błąd za który przepraszamy, z pewnością jednak nie był on celowy, jak próbuje nam Pan
zasugerować.
Spoko. Gra muzyka. Ja nic nie sugeruję, tylko ostro żartuję. A co ma płakać? Dlatego lepiej zapraszać do sklepu, gdy piwo już stoi faktycznie na półkach! Jechałem specjalnie m. in. po to piwo, ale dobrze, że chociaż były Raciborskie Ciemne i Zielone, które zakupiłem. Proszę zatem uprzejmie o sygnał, jak Piwo na miodzie gryczanym z Jabłonowa będzie faktycznie dostępne w łodzkiej Piwotece. A przy okazji jeszcze nie próbowałem, a szukam:
Piwo Tradycyjne (dwusłodowe) z Jabłonowa,
Piwo Składowe z Konstancina.
Pozdrawiam słonecznie.
Comment