Witam,
kolejne miejsce z ciekawym asortymentem.
Po pierwsze: lokalizacja Aleksandrowa. Jak sama nazwa wskazuje leży pod Łodzią, można tu dojechać z Łodzi autobusem nr 78.
Opisywany sklep jest na ulicy Poniatowskiego. To mała, boczna uliczka, znajduje się niedaleko straży pożarnej. Oficjalna nazwa to Alkohole Europy (nie wiem dlaczego nie "świata", ale chcieli chyba być oryginalni ), ale wśród miejscowych to sklep "u grubego" lub "u Bolka".
W asortymencie obok koncernowych sikaczy mamy nastepujące ciekawe piwka:
-Ciechany (zielony, czerwony, bywał też miodowy)
-Perła (mocna i chmielowa - w niezłej cenie, chyba 2.05!)
-Obolony (biały, pszenica, aksamitny)
-Franciszkanery
-Łódzkie (Cork, Mocne, Porter - niestety cena trochę odstrasza)
-Irlandzkie zielone
-Krajan
-Primatory (pszenica, zwykły, ciemny)
-1795 (jasne i ciemne)
-trochę różnych Czechów (Budweisery, Samson, Cerna Hora i inne - nie pamiętam wszystkiego of korz...).
Z ciekawych koncernowych bywa tutaj niepasteryzowany Kasztelan.
Asortyment jest ogólnie płynny. czasem pojawia się jakiś browarek, a potem znika. Np. różne wynalazki typu piwo dyniowe, piwo japońskie etc.
Jak ktoś ma po drodze, to myślę, że warto wpaść
kolejne miejsce z ciekawym asortymentem.
Po pierwsze: lokalizacja Aleksandrowa. Jak sama nazwa wskazuje leży pod Łodzią, można tu dojechać z Łodzi autobusem nr 78.
Opisywany sklep jest na ulicy Poniatowskiego. To mała, boczna uliczka, znajduje się niedaleko straży pożarnej. Oficjalna nazwa to Alkohole Europy (nie wiem dlaczego nie "świata", ale chcieli chyba być oryginalni ), ale wśród miejscowych to sklep "u grubego" lub "u Bolka".
W asortymencie obok koncernowych sikaczy mamy nastepujące ciekawe piwka:
-Ciechany (zielony, czerwony, bywał też miodowy)
-Perła (mocna i chmielowa - w niezłej cenie, chyba 2.05!)
-Obolony (biały, pszenica, aksamitny)
-Franciszkanery
-Łódzkie (Cork, Mocne, Porter - niestety cena trochę odstrasza)
-Irlandzkie zielone
-Krajan
-Primatory (pszenica, zwykły, ciemny)
-1795 (jasne i ciemne)
-trochę różnych Czechów (Budweisery, Samson, Cerna Hora i inne - nie pamiętam wszystkiego of korz...).
Z ciekawych koncernowych bywa tutaj niepasteryzowany Kasztelan.
Asortyment jest ogólnie płynny. czasem pojawia się jakiś browarek, a potem znika. Np. różne wynalazki typu piwo dyniowe, piwo japońskie etc.
Jak ktoś ma po drodze, to myślę, że warto wpaść
Comment