Rawa Mazowiecka, Katowicka 18, Lewiatan

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Rawa Mazowiecka, Katowicka 18, Lewiatan

Obok budowanego basenu i niedaleko zalewu. Ulicy nie pamiętam ale wskażą Wam drogę.
    Piwa z kilkunastu polskich i chyba 8 browarów czeskich, kilka niemieckich. Każdy reprezentowany przez kilka marek. Browary regionalne, średnie i małe.
    I normalne ceny. Skalak za 2.79, reszta zagranica podobne ceny, polskie dużo tańsze czyli jeszcze raz widać, ze w Wawie właściele sklepów po prostu rżną klientów w przysłowiową ......
    bo można te piwa sprowadzać gdzie się chce i za zwykłe ceny dla każdego.

A obok rawski zalew gdzie można się świetnie bawić. Rawa Mazowiecka z Widzewem od dziecka
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Najpierw skląłem VanPurRZ za brak adresu. Trochę się go naszukałem, a jeszcze jakieś remonty tam były, no ale na szczęście trop z budowanym basenem okazał się wystarczający. Otóż sklep znajduje się na ul. Katowickiej 18. Asortyment na kolana mnie nie rzucił, ale pozwolił jakoś przetrwać na konferencji w pobliskiej Ossie.
    blog.kopyra.com

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Cieszyn, Katowicka 136, Browar - Karczma Pod Czarnym Kogutem
      heckler
      Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
      Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,
      ...
      2023-03-22, 16:08
    • pebejot
      Rumunia, Bukareszt, Strada Domnița Anastasia 4, Ironic Beer
      pebejot
      Nowy browar restauracyjny w centrum Bukaresztu, założony w 2022 roku.
      Z głównego dworca kolejowego można dojechać bezpośrednio trolejbusem linii 55.
      Wielkopowierzchniowy lokal wygląda jak zaanektowany salon meblowy lub galeria sztuki.
      Wewnątrz hipsterstwo ciężko gatunkowe,...
      2023-12-23, 12:50
    • pebejot
      Zduńska Wola, Św. Maksymiliana Marii Kolbego 4, Staropolski Ogródek Piwny
      pebejot
      Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
      Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
      Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
      2024-10-19, 09:24
    • pebejot
      Bułgaria, Pazardżik, Iwajłowsko 41, Rhombus Brewery & Restaurant
      pebejot
      Bardzo dziwne miejsce, do którego dotarłem w piekielnie gorący dzień sierpnia.
      Sporych rozmiarów browar z restauracją i hotelem w mieście Pazardżik, a właściwie już kilkaset metrów za rogatkami miasta przy drodze krajowej.
      Lokalizacja jest o tyle dziwaczna, że dookoła nie ma...
      2024-09-06, 16:13
    • grzeber
      Wleń, pl. Bohaterów Nysy 19/20, Lewiatan
      grzeber
      Miejsce, do którego skierowano mnie w samym browarze Dolina Bobru, podczas nieudanej wizyty.

W sklepie dostępne były 3 piwa butelkowane z lokalnego browaru. ceny około 7-8 PLN za sztukę.

Sklep czynny:
      poniedziałek-piątek 6-22
      sobota 8-20
      2020-08-20, 22:32
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...