Katowice, Kochanowskiego 2, Absynt Alkohole 24

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Czapayew
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.10
    • 1966

Katowice, Kochanowskiego 2, Absynt Alkohole 24

Typowy sklep monopolowy niedaleko Kina "Rialto" (ulicą Kochanowskiego do góry w stronę Placu Miarki).
    Od razu w oczy rzucają się transportery z koncernówką i takież lodówki. Piwa z mniejszych browarów wyeksponowane na lodówkach oraz na półce przy kasie po lewej stronie.
    Jest Racibórz, Kormoran, Ciechan, nieco Corneliusa i Jabłonowa, wypatrzyłem także Smokey Joe'go z AleBrowaru. Do tego trochę Czech (Staropramen, Primator). Uwagę zwraca wcale spory wybór Sachsenbergów: obok tradycyjnych smaków zauważyłem m.in. Mocca, Chili, Jagodowe (Boruvka) i Pieprzowe.
    "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
    www.piwnekapsle.net
  • WojciechT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2546

Jakiś czas temu poprosiłem w tym sklepie Rowing Jacka (stał na ladzie). Pani stwiedziła, że nie ma takiego piwa, ale może dać mi Tyskie

Ciekawe, że opatrzyli piwa karteczkami tłumaczącymi piwne niuanse mniej obeznanym klientom: i tak na porterze jest karteczka "piwo karmelowe", a na Rowing Jacku było, o ile dobrze pamiętam, "gorzkie cytrynowe"

Comment

• Czapayew
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.10
      • 1966

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedzi
      Pani stwiedziła, że nie ma takiego piwa, ale może dać mi Tyskie
      A ne mate Tyskie?
      "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
      www.piwnekapsle.net

Comment

• krm88
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2010.07
        • 25

Pamięta ktoś może jakie są godziny otwarcia tego przybytku w niedzielę? Chodzę tamtędy a w weekend po południu to mariacka zamknięta a plebiscytowa też ostatnio lubi być nieczynna --> remont itd.

Comment

• WojciechT
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2012.09
          • 2546

Nazwa wskazuje na to, że jest to sklep całodobowy.

Comment

• wrednyhawran
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2010.07
            • 1784

Żenujący sklep z żenującą obsługą. Nie polecam!!!

Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
            Małe Piwko Blog
            Małe Piwko Blog na facebooku
            Domowy Browar Demon

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23976

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedzi
              Żenujący sklep z żenującą obsługą. Nie polecam!!!

http://malepiwko.wordpress.com/2013/...-w-katowicach/
              To nie jest linkownia, albo piszesz konkretnie na miejscu albo dajesz sobie na wstrzymanie. Strona do której linkujesz zniknie lub przeniesie się a tu pozostanie negatywny wtręt bez uzasadnienia.
              Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2013-11-07, 10:54.
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• wrednyhawran
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2010.07
                • 1784

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                To nie jest linkownia, albo piszesz konkretnie na miejscu albo dajesz sobie na wstrzymanie. Strona do której linkujesz zniknie lub przeniesie się a tu pozostanie negatywny wtręt bez uzasadnienia.
                Ok, to w skrócie: wciskają nagrzane piwo spod lampy, przy czym butelkę dostaje się do ręki dopiero po zapłaceniu kasy. Kiedy klient orientuje się, że coś jest nie tak, piwa nie można już zwrócić, bo pani nabiła na kasę i nie umie wycofać. Nie można go też wymienić, z tego samego powodu.
                Małe Piwko Blog
                Domowy Browar Demon

Comment

• Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13959

Wredny, w takiej sytuacji powinieneś pokazać, że jesteś naprawdę wredny i piwo powinno ci się "wymckąć" z łapy na podłogę. Wszystko z powodu trzęsącej się ze zdenerwowania ręki oczywiście.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• wrednyhawran
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2010.07
                    • 1784

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                    Wredny, w takiej sytuacji powinieneś pokazać, że jesteś naprawdę wredny i piwo powinno ci się "wymckąć" z łapy na podłogę. Wszystko z powodu trzęsącej się ze zdenerwowania ręki oczywiście.
                    To byłoby bezcelowe, bo stałem przed sklepem, gdyż po 21 każdy zmienia się w potencjalnego złodzieja i mordercę i musi kupować piwo jak w kiosku, przy okienku.
                    Małe Piwko Blog
                    Domowy Browar Demon

Comment

• Pendragon
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13959

Aaa, bo ja po opisie wyobraziłem sobie miejsce jak pewien sklepik w Krakowie. Tam też były kraty, okienko, ale jednak wchodziło się do środka budki.
                      Tym niemniej w takich sytuacjach, taka akcja jest warta rozważenia. Skoro nie chcą zwrócić forsy, to niech mają zajęcie. Oczywiście na zasadzie - ojej, jaki ze mnie gapcio
                      Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-03-08, 23:07.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Wojtek232
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2014.05
                        • 1

Tak zgadza sie sprzedaż o 21 prowadzona jest przez okienko no i co w tym złego? logiczne że bezpieczeństwo jest najważniejsze a ochroniarza tam nikt nie postawi wiadomo jak jest w obecnych czasach a to że Pani nie znała piwa napewno była nowa bo jak wiadomo rotacja spora w sklepie jest zapieprz dźwiganina masakryczna nie jeden z was by wymiekł

Comment

Przetwarzanie...
                        X