W Centrum Handlowym " Jagiellończycy" ,chyba przy ulicy Brzozowej ,na pierwszym piętrze powstaje sklep z piwem regionalnym i zagranicznym ( taka informacja widnieje na reklamach umieszczonych wewnatrz hali a także w sklepie- Piwna Kraina- mnie się nazwa podoba ).Na razie wewnątrz czasem trwają prace wykończeniowe.Brak informacji o terminie otwarciu sklepu.Południowa strona Częstochowy miałaby nareszcie pierwszy piwny sklep.
Częstochowa, Brzozowa 2/8, CH Jagiellończycy (stoisko 169), Piwna Kraina [zamknięte]
Collapse
X
-
Piwna Kraina
Z ciekawości zajrzałem tam dzisiaj a tu niespodzianka bo sklep jest już przygotowany do otwarcia. Na szybie wywieszka o otwarciu już w najbliższą sobotę. Z tego co widziałem przez
szybę to jest bogata oferta Kormorana, Ambera, Zawiercia, trochę Pinty ( najbliżej szyby wystawowej ).Jest też Ciechan,
Fortuna ,trochę Namysłowa a i Jagiełło oraz dosć dużo Manufaktury Piwnej.
Oprócz tego jeszcze widać piwka czeskie , chyba też ukraińskie i niemieckie. Innych nie rozszyfrowałem bo trochę za daleko.Poczekamy więc do soboty.
-
-
Otwarcie sklepu
Byłem na otwarciu sklepu i wybór piw nawet niezły. Zakup też był udany tzn. do torby trafił
długo poszukiwany Paulaner Salvator oraz Pinta Angielskie Śniadanie,Lwówek Wiedeński, Lwówek Belg,Bernard Jantar i Hacker Pschorr Oktoberfest. Jeżeli chodzi o zagraniczne piwa
to na półkach stały piwa Primator, Zlatopramen, Opat,Smadny Mnich,Obolon,Svyturys,
Baltika,Złoty Bażant, Budwaiser ,Krusovice i jeszcze Holba ( trudno wszystkie zapamiętać więc tylko o tych piszę). Była ciekawa półeczka z klasykami piwnymi w butelkach 0,33.
Stały tam : Radeberger,Grolch, Dab,Haineken,Guinness i jeszcze kilka piw . Ruch w sklepie ( bardziej pasuje tu określenie pszeszklony box) nawet spory.Mam nadzieję że asortyment będzie z czasem coraz większy.
Ps. z zagranicznych był na pewno jeszcze Bernard
Comment
-
-
Paulaner Salvator
A teraz krótki opis rarytasa jakim dla mnie był Paulaner Salvator.
Naprawdę bardzo dobry podwójny koźlak.Warty swojej ceny.
Piękny, rubinowoczerwony, lekko wpadający w "mocną herbatę" kolor.
Etykieta stylowa, dopasowana do pochodzenia i charakteru piwa.Odpowiednio schłodzone smakuje wyśmienicie.
Jeden z najlepszych kożlaków jakie miałem okazję wypić.Polecam
Comment
-
-
W tym wątku proszę skupiać się tylko na sklepie, opisy piw proszę umieszczać w Piwo-Konkretnie. Proszę też zapoznać się z http://www.browar.biz/forum/announcement.php?f=307 , bo mam wrażenie, że Twoja aktywność nie jest zupełnie bezstronnaLast edited by ART; 2013-10-15, 08:41.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Piwna Kraina
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziW tym wątku proszę skupiać się tylko na sklepie, opisy piw proszę umieszczać w Piwo-Konkretnie. Proszę też zapoznać się z http://www.browar.biz/forum/announcement.php?f=307 , bo mam wrażenie, że Twoja aktywność nie jest zupełnie bezstronna
prawie 10 km w jedną stronę tzn. spokojnie ok. 1 godz straconego czasu aby kupić piwo . a tu mam sklep blisko i ok 10 min czasu na dojazd i zakupy.A nie tylko ja jeden jestem w takiej sytuacji.Nie podaję przecież żadnych cen i nie piszę żadnych bzdur reklamowych to o co naprawdę chodzi panie admin?
Comment
-
-
Jako BrowarBizowicz zarejestrowany chwilę przed uruchomieniem ww. sklepu i aktywny wyłącznie w temacie ww. sklepu, sprawiasz wrażenie zaangażowanego w funkcjonowanie tegoż. Tyle. Jeśli to zbieg okoliczności, przepraszam, jeśli nie - zapraszam do oficjalnego wypowiadania się w imieniu sklepu zgodnie z przyjętymi tutaj zasadami.Last edited by ART; 2013-10-17, 09:54.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Piwna Kraina
Byłem w sklepie,z właścicielem porozmawiałem i sugestię admina przekazałem. Właściciel to młody sympatyczny mężczyzna (posiadający wiedzę o piwie ) umiejący doradzić kupującemu od którego dowiedziałem się że stara się sprowadzać piwa dobrze i bardzo dobrze oceniane na stronach tematycznych o piwie( czy to brzmi jak reklama ?). Sklep gustownie urządzony i ładnie oświetlony w środku.
Pojawiło się też w sprzedaży szkło do piwa tzn. szklanki i kufle ( piłkarskie z logo np Barcelony,Juwentusu,Realu Madryt i kilku innych) a mają być też pokale. Dobrze trafiłem bo sklep był po małej dostawie towaru i nie omieszkałem dokonać zakupu . Jednym z piw które kupiłem było piwo Cannabian warzone z dodatkiem konopi indyjskich .Piwo te ocenię w innym dziale.
Comment
-
-
Dzisiaj zawitałem znowu do sklepu który powiększa sukcesywnie swoją ofertę .Pojawiły się też (jak dla mnie ) perełki piwne. Pojawił się np.Aventinus Eisbock ( czyli lodowy kożlak) o mocy 12% alkoholu. Idealny na jesienne i zimowe wieczory, bardzo treściwe piwo( skonsumowany z przyjemnością - opisany w dziale piw) .Jest też słabszy Aventinus Waizen - Doppelbock ( jeszcze go nie próbowałem) oraz piwo dla prawdziwych piwoszy , bardzo mocno chmielone niemieckie piwo Jever( czyli goryczka,goryczka,goryczka).Niestety nie mój klimat i raczej go nie kupię.Są też nareszcie piwa belgijskie aczkolwiek standardowe czyli Palm, Leffe.Last edited by tenaxpc; 2013-11-12, 21:16.
Comment
-
-
Piwna Kraina
świeżo otrzymana strona internetowa sklepu piwnakraina.jimdo.com
Ps
Pojawiły się też piwa z browaru Kocour i Gessner oraz jest znowu cała gama piw z Pinty oraz Olimp Prometeusz i Kormoran American IPA, Waizenbock i Witbir.
Comment
-
Comment