Częstochowa, Brzozowa 2/8, CH Jagiellończycy (stoisko 169), Piwna Kraina [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tenaxpc
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.07
    • 27

Częstochowa, Brzozowa 2/8, CH Jagiellończycy (stoisko 169), Piwna Kraina [zamknięte]

W Centrum Handlowym " Jagiellończycy" ,chyba przy ulicy Brzozowej ,na pierwszym piętrze powstaje sklep z piwem regionalnym i zagranicznym ( taka informacja widnieje na reklamach umieszczonych wewnatrz hali a także w sklepie- Piwna Kraina- mnie się nazwa podoba ).Na razie wewnątrz czasem trwają prace wykończeniowe.Brak informacji o terminie otwarciu sklepu.Południowa strona Częstochowy miałaby nareszcie pierwszy piwny sklep.
  • tenaxpc
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.07
    • 27

Piwna Kraina

Z ciekawości zajrzałem tam dzisiaj a tu niespodzianka bo sklep jest już przygotowany do otwarcia. Na szybie wywieszka o otwarciu już w najbliższą sobotę. Z tego co widziałem przez
    szybę to jest bogata oferta Kormorana, Ambera, Zawiercia, trochę Pinty ( najbliżej szyby wystawowej ).Jest też Ciechan,
    Fortuna ,trochę Namysłowa a i Jagiełło oraz dosć dużo Manufaktury Piwnej.
    Oprócz tego jeszcze widać piwka czeskie , chyba też ukraińskie i niemieckie. Innych nie rozszyfrowałem bo trochę za daleko.Poczekamy więc do soboty.

Comment

• mgajdaczewa
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2011.02
      • 8

Był ktoś na otwarciu? Przybliżcie ofertę, bo nie wiem czy jest po co się tam fatygować Głównie chodzi o zagranicę, Polskę w Czewie dobrze ogarnia Skład Piwa.

Comment

• tenaxpc
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2013.07
        • 27

Otwarcie sklepu

Byłem na otwarciu sklepu i wybór piw nawet niezły. Zakup też był udany tzn. do torby trafił
        długo poszukiwany Paulaner Salvator oraz Pinta Angielskie Śniadanie,Lwówek Wiedeński, Lwówek Belg,Bernard Jantar i Hacker Pschorr Oktoberfest. Jeżeli chodzi o zagraniczne piwa
        to na półkach stały piwa Primator, Zlatopramen, Opat,Smadny Mnich,Obolon,Svyturys,
        Baltika,Złoty Bażant, Budwaiser ,Krusovice i jeszcze Holba ( trudno wszystkie zapamiętać więc tylko o tych piszę). Była ciekawa półeczka z klasykami piwnymi w butelkach 0,33.
        Stały tam : Radeberger,Grolch, Dab,Haineken,Guinness i jeszcze kilka piw . Ruch w sklepie ( bardziej pasuje tu określenie pszeszklony box) nawet spory.Mam nadzieję że asortyment będzie z czasem coraz większy.
        Ps. z zagranicznych był na pewno jeszcze Bernard

Comment

• tenaxpc
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2013.07
          • 27

Paulaner Salvator

A teraz krótki opis rarytasa jakim dla mnie był Paulaner Salvator.
          Naprawdę bardzo dobry podwójny koźlak.Warty swojej ceny.
          Piękny, rubinowoczerwony, lekko wpadający w "mocną herbatę" kolor.
          Etykieta stylowa, dopasowana do pochodzenia i charakteru piwa.Odpowiednio schłodzone smakuje wyśmienicie.
          Jeden z najlepszych kożlaków jakie miałem okazję wypić.Polecam

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23928

W tym wątku proszę skupiać się tylko na sklepie, opisy piw proszę umieszczać w Piwo-Konkretnie. Proszę też zapoznać się z http://www.browar.biz/forum/announcement.php?f=307 , bo mam wrażenie, że Twoja aktywność nie jest zupełnie bezstronna
            Last edited by ART; 2013-10-15, 08:41.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• jankessc
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2004.10
              • 25

Żeby był porządek tytuł można poprawić:

Częstochowa, Brzozowa 2/8, Polskie Centrum Handlowo - Usługowe Jagiellończycy, stoisko 169 Piwna Kraina

Comment

• tenaxpc
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2013.07
                • 27

Piwna Kraina

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                W tym wątku proszę skupiać się tylko na sklepie, opisy piw proszę umieszczać w Piwo-Konkretnie. Proszę też zapoznać się z http://www.browar.biz/forum/announcement.php?f=307 , bo mam wrażenie, że Twoja aktywność nie jest zupełnie bezstronna
                Faktycznie mój błąd bo opisałem piwo dwukrotnie ( najpierw w opisach piw a póżniej tutaj - trochę zaszalałem).A co do bezstronności to chyba racja.To przecież ja odkryłem nowy sklep i będę się starał w miarę możliwości go odwiedzać i opisywać jego działalność.Do najbliższego sklepu tego typu tzn.Składu Piwa mam
                prawie 10 km w jedną stronę tzn. spokojnie ok. 1 godz straconego czasu aby kupić piwo . a tu mam sklep blisko i ok 10 min czasu na dojazd i zakupy.A nie tylko ja jeden jestem w takiej sytuacji.Nie podaję przecież żadnych cen i nie piszę żadnych bzdur reklamowych to o co naprawdę chodzi panie admin?

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23928

Jako BrowarBizowicz zarejestrowany chwilę przed uruchomieniem ww. sklepu i aktywny wyłącznie w temacie ww. sklepu, sprawiasz wrażenie zaangażowanego w funkcjonowanie tegoż. Tyle. Jeśli to zbieg okoliczności, przepraszam, jeśli nie - zapraszam do oficjalnego wypowiadania się w imieniu sklepu zgodnie z przyjętymi tutaj zasadami.
                  Last edited by ART; 2013-10-17, 09:54.
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• tenaxpc
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2013.07
                    • 27

Piwna Kraina

Może zajrzę tam dzisiaj albo jutro i postaram się przekazać właścicielowi (albo właścicielce) sklepu żeby zajrzał na to forum .

Comment

• tenaxpc
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2013.07
                      • 27

Piwna Kraina

Byłem w sklepie,z właścicielem porozmawiałem i sugestię admina przekazałem. Właściciel to młody sympatyczny mężczyzna (posiadający wiedzę o piwie ) umiejący doradzić kupującemu od którego dowiedziałem się że stara się sprowadzać piwa dobrze i bardzo dobrze oceniane na stronach tematycznych o piwie( czy to brzmi jak reklama ?). Sklep gustownie urządzony i ładnie oświetlony w środku.
                      Pojawiło się też w sprzedaży szkło do piwa tzn. szklanki i kufle ( piłkarskie z logo np Barcelony,Juwentusu,Realu Madryt i kilku innych) a mają być też pokale. Dobrze trafiłem bo sklep był po małej dostawie towaru i nie omieszkałem dokonać zakupu . Jednym z piw które kupiłem było piwo Cannabian warzone z dodatkiem konopi indyjskich .Piwo te ocenię w innym dziale.

Comment

• jaw7
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2012.10
                        • 173

Byłem w ubiegłym tygodniu i jest nieżle ,ale co dalej z tym sklepem ,czy są jakieś nowości?,brak było piw z alebrowaru ,pinty i innych mniejszych browarow jaw7

Comment

• DartR
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2010.08
                          • 131

Byłem dzisiaj małe zakupy zrobiłem, czekam na dalszy rozwój sklepu

Comment

• tenaxpc
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2013.07
                            • 27

Dzisiaj zawitałem znowu do sklepu który powiększa sukcesywnie swoją ofertę .Pojawiły się też (jak dla mnie ) perełki piwne. Pojawił się np.Aventinus Eisbock ( czyli lodowy kożlak) o mocy 12% alkoholu. Idealny na jesienne i zimowe wieczory, bardzo treściwe piwo( skonsumowany z przyjemnością - opisany w dziale piw) .Jest też słabszy Aventinus Waizen - Doppelbock ( jeszcze go nie próbowałem) oraz piwo dla prawdziwych piwoszy , bardzo mocno chmielone niemieckie piwo Jever( czyli goryczka,goryczka,goryczka).Niestety nie mój klimat i raczej go nie kupię.Są też nareszcie piwa belgijskie aczkolwiek standardowe czyli Palm, Leffe.
                            Last edited by tenaxpc; 2013-11-12, 21:16.

Comment

• tenaxpc
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2013.07
                              • 27

Piwna Kraina

świeżo otrzymana strona internetowa sklepu piwnakraina.jimdo.com

Ps
                              Pojawiły się też piwa z browaru Kocour i Gessner oraz jest znowu cała gama piw z Pinty oraz Olimp Prometeusz i Kormoran American IPA, Waizenbock i Witbir.

Comment

Przetwarzanie...
                              X