Rybnik, Łony, Alkohole Świata

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • iommi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.07
    • 1522

Amberowego zestawu wciąż nie ma. W sumie wątpię już że się tu pojawi, choć jeszcze przed świętami sprzedawca obiecywał że będzie.
    Jest za to zestaw Duvela , butelka 0,7 plus kielich. Cena całkowicie kosmiczna - 96 zł.

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• Alchemych
      Porucznik Browarny Tester
      • 2003.12
      • 349

iommi napisał(a)
      Amberowego zestawu wciąż nie ma. W sumie wątpię już że się tu pojawi, choć jeszcze przed świętami sprzedawca obiecywał że będzie.
      Jest za to zestaw Duvela , butelka 0,7 plus kielich. Cena całkowicie kosmiczna - 96 zł.
      Mam dla ciebie ciekawą wiadomość (skoro tak bardzo rajcują cię szkaneczki) - w żorskim Minimalu jest zestaw dwóch piw pszenicznych Erdingera - ciemne i jasne - z przepięknym fimowym pokalem - cena 22,99 zł.
      A poza tym Żory to ciekawy świat piwnych niespodzianek - że wspomnę o Minimalu (ostatnio może nie tak "bogatym")czy Auchan-ie, gdzie trafiają się także niedostępne gdzie indziej w Żorach Irish Beer 0,33 l z Kormorana (do niedawna również w Leader Price), czy czteropak Bock Beer z Juranda czy z tegoż Browaru Dublin.Wspominamy przez ciebie ukraiński browar Obołoń reprezentuje przeważnie pszeniczniak, jakiś pils i ciemne. Poza tym szkockie, angielskie, irlandzkie, niemieckie, belgijskie, chińskie ostatnio też japoński Kirin a także inne ciekawostki piwne. Gdzieś od pół roku w Żorskim Albercie można spotkać też Koźlaka z Ambera- niestety dość drogi 4,0 zł. Czasami w bardzo korzystnych cenach można nabyć piwka w Kauflandzie - np (cieszyński) żywiecki Porterek cena ok. 2,8 zł, Dublin (nie pamiętam ceny), a ostatnio (średni jak na pszeniczniaka) puszkowany niemiecki Weizenland za ok. 3,5 zł.
      Poza tym kręcąc się w okolicach Żor zapraszam również na specjały z miejscowego browaru...

Comment

• iommi
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.07
        • 1522

Alchemych napisał(a)
        (...) w żorskim Minimalu jest zestaw dwóch piw pszenicznych Erdingera - ciemne i jasne - z przepięknym fimowym pokalem - cena 22,99 zł.
        A poza tym Żory to ciekawy świat piwnych niespodzianek (...)
        Erdinger to żadna nowość. Piwne Żory znam dosyć dobrze, a poza tym raczej nie ma sensu przeklejać do tematu o rybnickim sklepie tego, co napisałeś o Żorach w temacie żorskim...

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• kiszot
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2001.08
          • 8109

Alchemych napisał(a)

Poza tym kręcąc się w okolicach Żor zapraszam również na specjały z miejscowego browaru...
          A jakiż to browar jest w okolicach Żor,który ma owe specjały?
          Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
          1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
          Mein Schlesierland, mein Heimatland,
          So von Natur, Natur in alter Weise,
          Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
          Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Alchemych
            • 2003.12
            • 349

kiszot napisał(a)
            A jakiż to browar jest w okolicach Żor,który ma owe specjały?
            Szanowny Kiszocie - browar to chyba jedyny w tym grodzie nad Pszczynką, a można tu skosztować ciekawych, choć czasami kontrowersyjnych specyjałów słodowo-chmielowych. Mały on ci jest ale swoisty klimat i potrawy...

Comment

• iommi
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.07
              • 1522

Alchemych napisał(a)
              Szanowny Kiszocie - browar to chyba jedyny w tym grodzie nad Pszczynką, a można tu skosztować ciekawych, choć czasami kontrowersyjnych specyjałów słodowo-chmielowych. Mały on ci jest ale swoisty klimat i potrawy...
              Twój browar domowy znaczy się. Już piszę na kosztowanie przy najbliższej wizycie w Żorach...
              Last edited by iommi; 2005-01-18, 19:35.

Comment

• Alchemych
                • 2003.12
                • 349

iommi napisał(a)
                Erdinger to żadna nowość. Piwne Żory znam dosyć dobrze, a poza tym raczej nie ma sensu przeklejać do tematu o rybnickim sklepie tego, co napisałeś o Żorach w temacie żorskim...
                No pewno że żadna nowość, ale ciekawa...
                A jesli chodzi o celowośc "rozdwojenia jaźni" to jakaś chyba jest . Wyobraź sobie,że ktoś przejeżdża przez Żory trasą Katowice - Wisła (na przykład na narty albo z powrotem) i raczej do Rybnika nie zajedzie, bo nie po drodze. Wtedy może na tamat "rybkicki" nie spojrzeć. No i powstał temat o Żorskich sklepach dla zaiteresowanych.

Comment

• Alchemych
                  • 2003.12
                  • 349

iommi napisał(a)
                  Twój browar domowy znaczy się. Już piszę na kosztowanie przy najbliższej wizycie w Żorach...
                  Serdecznie zapraszam i pozdrawiam

Comment

• Alchemych
                    • 2003.12
                    • 349

Alchemych napisał(a)
                    Chyba powinienem poprzestać na "ciemniaczku" który spoczywa w mojej szklanicy, i udać się na spoczynek ponieważ przez Żory przepływa zacna w całym regionie Ruda a nie Pszczynka - za tą rozbieżność was usilnie przepraszam...

Comment

• Alchemych
                      • 2003.12
                      • 349

Iommi, czy w Rybniku jest gdzieś dostępny Siemion z Raciborza? W Żorach udoło mi się dostać tylko Racibora. Po degustacji stwierdziłem, że warto iść w tym kierunku...

Comment

• kiszot
                        🍼🍼
                        • 2001.08
                        • 8109

Zawitaj do Piekar Śląskich.Tam są Siemiony w dwóch wersjach.

Comment

• Alchemych
                          • 2003.12
                          • 349

Dzięki Kiszot - czasami bywam w okolicach Bytomia czy Tarnowskich Gór więc spróbuję coś upolować. A gdzie w Piekarach widziałeś to piwko?

Comment

• kiszot
                            🍼🍼
                            • 2001.08
                            • 8109

Szukaj tutaj

Comment

• arcy82
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2005.01
                              • 44

---

witam
                              Bylem wczoraj w swiecie alkoholi i nieznalazlem zadnego piwa ktore by mnie zainteresowalo(jestem kolekcjonerem puszek).znalazlem tylko wszystkie standardowe piwaczyli: tyskie warka itp.Liczylem ze znajde tam ciekawe puszki piwne niemile rozczarowanie.Szkoda ze w rybniku nie ma wielkiego sklepu z piwami bo w realu takze jest bardzo malo. a moze znacie jakis sklep w rybniku? co mozna kupic duzo rodzai piwa puszkowego?
                              pozdrawiam

Comment

• Alchemych
                                • 2003.12
                                • 349

Iommi - czy masz na oku gdzieś w Rybniku Polone z Okocimia? W Żorach widziałem w hurtowni, ale sprzedają tylko po 20 szt... W związku z tym myślę że nie będę brał zwłaszcza że nie wiem czy mi będzie smakowało.

Comment

Przetwarzanie...
                                X