W tym małym sklepiku spożywczym trafiłem wczoraj na dwa produkty Imielina - Jasne i Szpunt Mocny. W stałej sprzedaży mają tu piwa z Zabrza, ale na zmianę - raz jest Śląskie Mocne, potem Full, a potem Browarek Extra i... od początku .
Pojawiły się trzy Namysłowy - Rycerskie Mocne w konserwie i Kozackie (jasne i mocne). I jeszcze ciekawostka - na półce stoi jeszcze kilka butelek Tańcowanego z Grudziądza.
Czy poza piwami z Browaru Fortuna są dostępne produkty z innych browarów regionalnych? Jeśli tak, to jakie? Z góry dzięki za info.
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Z tego co wiem to nabyc można jedynie Śląskie Mocne albo browar z Zabrza. Spróbuj w Katowicach,tam podobno jest kilka miejsc w których można dostac więcej regionalnych trunkow.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VipDelikatesy
Z tego co wiem to nabyc można jedynie Śląskie Mocne albo browar z Zabrza. Spróbuj w Katowicach,tam podobno jest kilka miejsc w których można dostac więcej regionalnych trunkow.
Dzięki, mam w Bielsku ciekawy sklep ale bywam często w Rybniku i myślałem, że trafię na jakiś rarytas. Jak będę w Katowicach i owszem zaatakuję
Oferuje medal-otwieracz z nowego browaru rybnickiego na wymiane za powiedzmy 7 podstawek pod piwo.interesują mnie takie kraje jak:Albania,Andora,Bośnia,Islandia,Liechtenstein,K azachstan,Macedonia,Mołdawia,Monaco,Portugalia,San Marino,Watykan i Kosowo.zainteresowanych proszę o wiadomość ...
Rožmberk nad Vltavou to przepiękna miejscowość w kraju południowoczeskim, położone nad Vltavou.
Ikoną miasta jest 13-wieczny zamek, wzniesiony w 1262 roku, a od 2023 roku do miasteczka powróciły tradycje piwowarskie.
Dawny browar istniał od 1590 roku, został założony...
Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
Mały sklepik przy Ulicy Hetmańskiej, jadąc w kierunku PKP Rybnik Niedobczyce po lewej stronie. Przed nim jest mały markecik.
Dostępne w nim są piwa z Raciborza: zielony Racibor, Niebieskie, Pils z Zamku i Mocne z Zamku. Ceny poniżej 2 zł. Jest też Rybnicki Full i Śląskie z Zabrza.
Comment