Zuzi co prawda nie znalazłem ale za to obok Alberta znalazłem Góralskie z Grybowa
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Od Alberta idziemy cały czas prosto ( w górę ulicy ) w kierunku lasu . Zaraz za skrzyżowaniem z następną ulicą po lewej stronie będzie widać pawilon - biały z siedzibą Banku Śląskiego . To tu za rogiem przyczaiła się Zuzia.
Sklep całodobowy usytułowany w budynku tzw Panoramy w dzielnicy Miechowice.
Zaopatrzenie standard jeśli chodzi o KP , GŻ , CP to praktycznie wszystko + Zabrze .
Oprócz tego często występują tu promocje polegające na dodawaniu szkła na ogół do 3 - 4 butelek. Oczywiście będę...
Przeglądając strony o mojej rodzinnej dzielnicy natknąłem się na informację o istniejącym tam niegdyś browarze:
Braustrasse (Browarniana-ob. Hutnicza), nazwa kulturowa nawiązująca do istniejącego tam niegdyś browaru. Obiekt ten powstał przed 1859 roku, obok tzw. Seiteneweg...
Ciekawe piwa można też nabyć w supermarkecie Champion (w moim przypadku w Plejadzie, Bytom-Miechowice). Nabyłem tam Verboden Vrucht,
Hoegaarden, Murphy's (stout, red), La Trappe. Ten ostatni w ceramicznej butelce 0,75 l, jakies 22 zeta. Byl tez zestaw ze szklanka. Oczywiscie odpowiednio ...
Zakładam nowy temat , chociaż piwa takie jak w całej sieci Albert no poza...promocjami.
Okocim Palone - dwie butelki w cenie jednej ważne do 5 maja 2006.
W sam raz na długi weekend przy grillu.
Sklep istnieje od około roku. Położony jest przy głównej drodze w budynku obok pizzerni.
Wewnątrz szeroki wybór alkoholi.
Jeśli chodzi o piwa dominują ..... o dziwo nie koncerniaki ale piwa zagraniczne.
Spory wybór zestawów z dołączonymi gadgetami.
Więcej jeśli...
Comment