To budka spożywczo-warzywnicza stoi naprzeciwko dworca PKP Paruszowiec, tuż przy zjeździe do Huty Silesia. Znalazłem tam nieuchwytnego wprost w Rybniku Strażaka z Głubczyc (butelka 0,5 l, 1,20 zł). Poza tym dwa rodzaje Kozackiego z Namysłowa (ok. 1,50 zł) i masówka.
Rybnik, Mikołowska (Paruszowiec), sklep spożywczy
Collapse
X
-
Kolega Iommi wywąchał już chyba wszystkie punkty w Rybniku, w jakich pojawiła się choćby jedna butelka czy puszka z piwem
Tym lepiej, bo tak sobie myślę, że dzięki temu nie będzie miał problemów z dokonaniem zakupu paru ciekawych piwek i wymianie ich, za pośrednictwem szklanicy, na domową produkcję. Dobrym terminem mogłaby być końcówka sezonu ogórkowego, bo do tego czasu dojrzeje część mojej i Alchemychowej produkcji. Niezarejestrowany tu kolega "Misiaczek" też już uwarzył ze siedem warek... -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_BKolega Iommi wywąchał już chyba wszystkie punkty w Rybniku, w jakich pojawiła się choćby jedna butelka czy puszka z piwem
Tym lepiej, bo tak sobie myślę, że dzięki temu nie będzie miał problemów z dokonaniem zakupu paru ciekawych piwek i wymianie ich, za pośrednictwem szklanicy, na domową produkcję. Dobrym terminem mogłaby być końcówka sezonu ogórkowego, bo do tego czasu dojrzeje część mojej i Alchemychowej produkcji. Niezarejestrowany tu kolega "Misiaczek" też już uwarzył ze siedem warek....
A swoja droga mam nadzieje, ze wreszcie uda nam sie wychylic. Pod koniec lipca wracam z zasluzonego urlopu i jestem do dyspozycji!
Comment
Related Topics
Collapse
-
Oferuje medal-otwieracz z nowego browaru rybnickiego na wymiane za powiedzmy 7 podstawek pod piwo.interesują mnie takie kraje jak:Albania,Andora,Bośnia,Islandia,Liechtenstein,K azachstan,Macedonia,Mołdawia,Monaco,Portugalia,San Marino,Watykan i Kosowo.zainteresowanych proszę o wiadomość
...
-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2021-12-19, 22:16 -
-
Rožmberk nad Vltavou to przepiękna miejscowość w kraju południowoczeskim, położone nad Vltavou.
Ikoną miasta jest 13-wieczny zamek, wzniesiony w 1262 roku, a od 2023 roku do miasteczka powróciły tradycje piwowarskie.
Dawny browar istniał od 1590 roku, został założony...-
Channel: Czechy
2024-12-31, 11:40 -
-
Jest to lokal firmowy browaru kontraktowego Brewera. Patrząc wg. Ratebeer, warzą w kilku różnych miejscach: ReCrafcie, na Jurze i w Marysi.
Sam lokal znajduje się w budynku Teatru Ziemi Rybnickiej (wchodzimy głównym wejściem).
https://www.facebook.com/BreweraBeerAndCafe/...-
Channel: Śląskie
-
-
Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Mały sklepik przy Ulicy Hetmańskiej, jadąc w kierunku PKP Rybnik Niedobczyce po lewej stronie. Przed nim jest mały markecik.
Dostępne w nim są piwa z Raciborza: zielony Racibor, Niebieskie, Pils z Zamku i Mocne z Zamku. Ceny poniżej 2 zł. Jest też Rybnicki Full i Śląskie z Zabrza.-
Channel: Śląskie
2007-07-10, 18:48 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment