Katowice, NJ Reńców 30, Auchan

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • marian1920
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.10
    • 1333

Trasa Nikodema i Józefa
    Renców 30

to jest adres tego Auchan

Comment

• noodles
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.09
      • 700

Parę dni temu wystawili w tymże Auchan nowy regał z piwem (obok działu z pieczywem) i w ten sposób asortyment piw powiększył się znacznie. Sporo piw niemieckich (czemu te niemieckie lagry takie drogie ?), trochę egzotycznych i moje ulubione ciemne czeskie piwa czyli Litovel, Louny i Zlatopramen. Również tam po raz pierwszy spotkałem ciemnego słowackiego Bażanta.
      Moja kolekcja podstawek

Comment

• adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika noodles
        Parę dni temu wystawili w tymże Auchan nowy regał z piwem (obok działu z pieczywem) i w ten sposób asortyment piw powiększył się znacznie. Sporo piw niemieckich (czemu te niemieckie lagry takie drogie ?), trochę egzotycznych i moje ulubione ciemne czeskie piwa czyli Litovel, Louny i Zlatopramen. Również tam po raz pierwszy spotkałem ciemnego słowackiego Bażanta.
        W Katowicach nie zauważyłem piwnego stoiska przy dziale z pieczywem. Może tylko chwilowo było ustawione?
        W stałym miejscu są Stout i Kama Sutra z Gaba, oraz Pszeniczne i Podwójne z Kielc.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• noodles
          • 2005.09
          • 700

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
          W Katowicach nie zauważyłem piwnego stoiska przy dziale z pieczywem. Może tylko chwilowo było ustawione?
          W stałym miejscu są Stout i Kama Sutra z Gaba, oraz Pszeniczne i Podwójne z Kielc.
          Rzeczywiście nowy regał nie stał długo. Po zlikwidowaniu go wszystko jest po staremu czyli średni wybór. Mimo że zaglądam tam regularnie to pszenicznego i podwójnego nie widziałem. Pewnie to jakieś nowości.
          Moja kolekcja podstawek

Comment

• adam16
            • 2001.02
            • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika noodles
            Rzeczywiście nowy regał nie stał długo. Po zlikwidowaniu go wszystko jest po staremu czyli średni wybór. Mimo że zaglądam tam regularnie to pszenicznego i podwójnego nie widziałem. Pewnie to jakieś nowości.
            Jeszcze w zeszłym tygodniu pszenicy z kieleckiej Belgii było sporo. Może naród się rzucił na to piwo po wieści, że KP wykupiła kielecki browar.
            Browar Hajduki.
            adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
              • 2001.02
              • 9865

Pojawił się specjalny dział piwny - głównie piwa z zagranicy. Od strony stanowisk ze sprzętem RTV. W starym miejscu piwo nadal obecne z tym, że obecnie głównie krajowe.
              Browar Hajduki.
              adam16@browar.biz

Comment

• noodles
                • 2005.09
                • 700

Trzeba będzie tam zajrzeć jutro. Ostatnio jak przenieśli w to miejsce piwa zagraniczne to asortyment zwiększył się znacznie. Przynakmniej na początku.
                Moja kolekcja podstawek

Comment

• adam16
                  • 2001.02
                  • 9865

W katowickim Auchan obecnych jest trochę ciekawych piw. Stanowisko wyodrębnione od tego tradycyjnego, przyklejone od tyłu do części stricte monopolowej.
                  Są dostępne Maredsous w małych 0,33 (około 6 zł) i dużych 0,75 (około 21 zł) butelkach. Są Tongerlo. I jeszcze kilka innych. Ceny nie należą do niskich, ale spróbować można.
                  Browar Hajduki.
                  adam16@browar.biz

Comment

• Gringo
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2007.07
                    • 2160

Wczoraj zajrzałem i znalazłem "dwóch ruskich".

OXOTA Kreпkoe 8%alc, 17,5 eks. 4,62 PLN

Бoчkapeb Cbetлoe 4,6%alc, 11,5 eks. 4,48 PLN

Oba z Heinekana, chociaż jeżeli wierzyć etykietom to to pierwsze jest piwem azjatyckim bo wyprodukowane w dalekim Chabarowsku. Wieczorem
                    Last edited by Gringo; 2010-09-08, 15:49.

Comment

Przetwarzanie...