Sporo masówki, ale ... Na półkach stoi też Irlandzkie Mocne z Krajana (1,98, butelka 0,33l), Szpunt Jasny i Mocny z Imielina (1,39 zł, puszka 0,5 l), Książ i Goolman (puszka, cena w obu przypadkach 1,99 zł).
Katowice, Rynek, Delikatesy (D. H. Skarbek)
Collapse
X
-
Ukonkretniam: DH Skarbek - Delikatesy
W tej chwili Delikatesy przeniesiono na parter Skarbka. Jest trochę piwa, w tym i krajowej masówki, ale i ciekawostek kilka się znajdzie (przykłady z cenami):
Fin du Monde 0,33l - 4,85 zł
Sapporo 0,33l - 7,59 zł
Kirin Ichiban 0,33l - 7,25 zł
Vergina Red 0,33l - 3,95 zł
Brytyjskie piwa z Young'sa po prawie 10 zł - kilka różnych.
Oczywiście nie wymieniam wszystkich, tylko to co najbardziej rzuciło mi się w oczy.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D -
Meldunek z frontu - jest ŻYWE z Ambera (3,55 zł) i dwa piwa lwowskie - Porter (3,99 zł) i 1715 (2,99 zł). Na półce stoi też zestaw Hebana ze szklanką.
Dodam jeszcze, że Żywe ma termin przydatności do spożycia 18 maja.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
*****************************Comment
-
No jest ten porter z Lwowa i to w rozsądnej cenie.
Z Ambera obok Żywego, także Koźlak.
Z innych ciekawostek:
Są Old Empire i Oyster Stoutz z Marston'sa (500ml) oraz Meantime Coffee (330ml) z Greenwich Brewery, ale drogawe piekielnie. Jest jeszcze kilka innych piwo których wcześniej nie było, ale spieszyłem na autobus i nie zdążyłem odnotować.Last edited by adam16; 2006-04-27, 14:54.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Pojawiły się trzy Svyturysy - Baltas, Ekstra Draught i Porter (osiemnastka, smakowo też zdecydowanie bardziej podpada pod koźlaczka). Wszystkie w cenie 3,95 zł.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika plutoBaltas (pszeniczniak niefiltrowany) w cenie 3,25zl wczoraj zakupiony, Porter w cenie 3,69 zł.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Teraz pszeniczniak jest za mniej niż 3 zł.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
-
Na półeczce (z piwami zagranicznymi swoją drogą ) wylądowało raciborskie Core - mała buteleczka w nieco szalonej cenie 2,99 zł. Na razie jednak sprzedawane w promocji - płacisz za dwa, trzecie dostajesz gratis.
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommiNa półeczce (z piwami zagranicznymi swoją drogą ) wylądowało raciborskie Core - mała buteleczka w nieco szalonej cenie 2,99 zł. Na razie jednak sprzedawane w promocji - płacisz za dwa, trzecie dostajesz gratis.
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
-
aktualizacja
tu jest moc piwa, spisalem wszystkie na obecny dzien ( okolo 30 min, wiec prosze sie nie wysilac ! ) !
Ogólnie 40-sci piw g. i d. fermentacji, takze egzotycznych, glownie z Anglii, Irlandii, Skocji a ... takze Japonii i Indii !
Pózniej oczywiscie nasze tzw. koncernowe: CO, GZ, KP okolo 20 i te z pogranicza litewsko - ukrainskiego - okolo 10 szt. ...
Dam znac chyba juz jutro jak to wszystko uloze !?Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2a ... takze Japonii i Indii !Last edited by kiszot; 2006-10-19, 01:13.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotNo popatrz a ja jeszcze nie spotkałem w Polsce piw z takich egzotycznych krajów.Ja bym bardziej obstawił Zjednoczone Królestwo niz Japonia czy Indie.Comment
Comment