Jak ja jestem w Gliwicach to wpadam zawsze do Piasta. Tam mają naprawdę dużo rodzajów piw zarówno polskich jak i zagranicznych. Cały towar jest wyłożony na kilku pułkach i wszystko można dokładnie obejrzeć. Będę tam w najbliższym czasie i poinformuje czy są jakieś nowości.A ha, pamiętam że kilka alt temu istniał sklep na ulicy Pszczyńskiej który nazywał się ?100 gatunków piw? i naprawdę tyle mieli a nawet i więcej. Może nie tyle chodziło o gatunki co o marki. Sklep istnieje nadal ale już chyba pod inną nazwą ale nadal są tam ciekawe piwa takie jak np. Romus, Boner czy jakieś zagraniczne piwka.
Gliwice, Zwycięstwa, Piast
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
W którym miejscu jest ten Piast?Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D -
-
baklazanek napisał(a)
Ten Piast jest koło rynku na ulicy Zwycięstwa.
zbieram głównie podstawki polskie, z oceanii, afryki, azji, ameryki południowej, i rzadsza europa, reszta tez mile widziana. a oprócz tego pamiątki z Gliwic-GleiwitzComment
-
Ten koło dworca zawsze miał gorsze zaopatrzenie, przynajmniej tak było do nie dawna. a jak jest teraz przekonam sie za kilka dniComment
Comment