Żory to ciekawy świat piwnych niespodzianek - że wspomnę o Minimalu (ostatnio może nie tak "bogatym")czy Auchan-ie, gdzie trafiają się także niedostępne gdzie indziej w Żorach Irish Beer 0,33 l z Kormorana (do niedawna również w Leader Price), czy czteropak Bock Beer z Juranda czy z tegoż browaru Dublin (również w niższej cenie w Leader Price i Kauflandzie). Ukraiński browar Obołoń reprezentuje przeważnie pszeniczniak, jakiś pils i ciemne. Poza tym szkockie, angielskie, irlandzkie, niemieckie, belgijskie (także klasztorne), chińskie ostatnio też japoński Kirin a także inne ciekawostki piwne. Gdzieś od pół roku w Żorskim Albercie można spotkać też Koźlaka z Ambera - niestety jest dość drogi 4,0 zł. Czasami w bardzo korzystnych cenach można nabyć piwka w Kauflandzie - np (cieszyński) żywiecki Porterek cena ok. 2,8 zł, Dublin (nie pamiętam ceny), a ostatnio (średni jak na pszeniczniaka) puszkowany niemiecki Weizenland za ok. 3,5 zł.
Żory, Francuska 11, Auchan
Collapse
X
-
W Auchan zakupiłem większą ilość genialnego Złotego ze Zduńskiej Woli (butelka 0,5l, cena ok. 2 zł) i smacznego porterka z tego samego browaru. Pojawiła się też Łomża Wyborowa Eksport.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
*****************************Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy82a sa jakiesz nowe puszki?bo bylem 2 tygodnie temu i nic nowego nie bylo?*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommiW Auchan zakupiłem większą ilość genialnego Złotego ze Zduńskiej Woli (butelka 0,5l, cena ok. 2 zł) i smacznego porterka z tego samego browaru. Pojawiła się też Łomża Wyborowa Eksport.Comment
-
Wciaz dostepny Zloty Kur w fajnej cenie - butelka za 1,40 zl. Chcialem tez zakupic 10 Heveliusow, ale przy kasie okazalo sie, ze 5 z nich jest napelnionych ledwie do polowy. Firmowo, bo kapsel byl nieruszony... W sumie niezle jaja...Last edited by iommi; 2005-11-12, 16:17.*****************************
-
Irlandzkie Mocne
No i jest w Auchan "Irlandzkie Mocne" z Krajana i to w wersji 0,5 l. Od strzału wziąłem 4 szt.
Cena ok. 4 zł za butelkę. Swoją drogą ciekawe czy jest to wersja niepasteryzowana jak to dotąd miało miejsce w przypadku flaszek półlitrowych. Na butelce nie ma wzmianki żeby pasteryzowali.
Dalej dostępny jest Staropolski Porter. Doworzą go widać regularnie.Comment
-
Archeologiczny temat wynurzony z głębin tematów na forum...
Często robię zakupy w Auchan i przy każdej wizycie nie omijam działu z piwem. Od jakiegoś czasu jest w czym wybierać, często jest dużo promocji, dzisiaj np. kupiłem Raduga Apache za niecałe 5 zł, termin ważności do przyszłego roku. Jest trochę AleBrowaru (m.in. Lady Blanche, pojawiał się Crazy Mike), wybrane rodzaje Pinty (Atak Chmielu ok. 6,50-7 zł, Bawarka, Pierwsza Pomoc, Vermont IPA, FarmHouse Modern Drinking), Browar Jana, Raciborskie (nie każdy rodzaj), Perła, Namysłów, koncerniaki - to wiadomo. Było także sporo pilznerów z różnych browarów, zagranica to głownie Republika Czeska, Rosja, Ukraina. Smakowe piwa to przeważnie Cornelius, Lubuskie, Lumberjack, także cydry. Dzisiaj zauważyłem zestawy ze szkłem - Kormoran, Baltika, Raduga.Comment
-
Wczoraj zdziwił mnie widok dość pustych półek . Tak w 1/3 były puste . Wygląda to tak jakby sklep nie miał dostaw co jest niemożliwe . Przypuszczam , że chcą wysprzedać z to co mają a przed zbliżającą się majówką będzie dużo nowego towaru i promocje . Przed 1 maja to oczywiście sprawdzę .Comment
-
Byłem niedawno w Auchan, chyba w sobotę 2 maja, to wszystkiego było w bród, szczególnie pilsy były dołożone bo ładnie poukładane, nie przekopane przez ludzi jeżeli chodzi o koncerny to nie wiem, bo zawsze zaglądam tylko do połowy działu z piwem, tym lepszym oczywiście. Z promocjami ostatnio słabo to wygląda w Auchan.Last edited by dzemek; 2020-05-04, 19:36.Comment
-
I chyba przyszedł kres na normalne piwo w żorskim Auchan, byłem dzisiaj, patrząc na półki od lewej do prawej, browar Jastrzębie w cenie ok. 8 zł, poniżej cenówki z Raciborskiego (ale półki puste, ok. 4,50 zł ale nie patrzyłem dokładnie za które), resztki Pinty (A ja pale ale, Bawarka), AleBrowar (Crazy Mike), jakieś portery, z zagranicy bardzo mało, potem koncerny. Następnie automat, magazyn i koniec z piwem. Naprzeciwko bezalkoholowe, słodkie, mocne, nic ciekawego. Wygląda na to, że trwa wyprzedaż resztek i niedobitków (bez zmiany ceny czyli drogo) i będzie to co pisałem powyżej -Jastrzębie, Raciborskie (taniej mam w lokalnym sklepie) i koncerny.Last edited by dzemek; 2022-08-24, 20:29.Comment
Comment