Tyle czytam o piwach z Bawarii więc zapragnąłem spróbować. Koło mego domu odkryłem "Paulaner Hefe-Weissbier". Piłem pierwszy raz w życiu. Cena w tym sklepie 5,80 zł. Sklep jest w zasadzie typu mydło i powidło ale z reguły jest jakieś ciekawe piwo. W tym samym momencie kupiłem piwo "Frater" za 2.40 zł. Gdybym miał kogoś poczęstować nie znając gustu to stawiałbym właśnie na to piwo.
Mysłowice, Różyckiego 1, Bim 2
Collapse
Related Topics
Collapse
-
W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.
Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...-
Channel: Islandia
2024-09-29, 00:39 -
-
Piwo o zawartości alkoholu 4% obj. Nie całkiem klarowne, o kolorze nieco ciemniejszym niż słomkowy. Piana po nalaniu dość obfita, szybko opada do małej obrączki. W zapachu nuty słodowe i kwiatowo-ziołowe. Dominuje goryczka, ale jest przyjemna. Piwo nie sprawia wrażenia pustego; gdybym nie...
-
Channel: Słowacja
2022-08-28, 22:55 -
-
Bohdaneč, to kolejna wioska w której otwarty został browar. Działają krótko, bo dopiero od marca tego roku. Browar, oraz mała sala mieści się w starej, wyremontowanej hospodzie.
Warzelnia to 800 litrowe garnki, są 2 otwarte kadzie i 6 tanków. Sprzęt został zakupiony w Szwajcarii, oraz Austrii....5 Photos-
Channel: Czechy
-
-
Piwo o wyrażnie zaznaczonej bazie slodowej. Coryczka jak na czeską jedenastek ciuteczkę za niska. Wysycenie średnie, piana też niezbyt intensywna. Może być, choć nie stawiałbym tego piwa w czołówce czeskiej klasyki.
Być może na miejscu smakowałoby lepiej.-
2019-09-21, 09:47 -
-
Zahořany to wieś, a w sumie jest częścią większej wsi Křešice w powiecie Litoměřice i liczy niespełna 500 mieszkańców.
Z dala od i to mało ruchliwej wiejskiej drogi można odwiedzić malutki browarek Špitt. Według strony we środy i piątki od godziny 17 do 22 otwiera się tam...-
-
- Loading...
- Koniec listy.