Mysłowice, Różyckiego 1, Bim 2

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • boku
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.09
    • 444

Mysłowice, Różyckiego 1, Bim 2

Tyle czytam o piwach z Bawarii więc zapragnąłem spróbować. Koło mego domu odkryłem "Paulaner Hefe-Weissbier". Piłem pierwszy raz w życiu. Cena w tym sklepie 5,80 zł. Sklep jest w zasadzie typu mydło i powidło ale z reguły jest jakieś ciekawe piwo. W tym samym momencie kupiłem piwo "Frater" za 2.40 zł. Gdybym miał kogoś poczęstować nie znając gustu to stawiałbym właśnie na to piwo.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• Serokomlak
    Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
    Serokomlak
    W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
    2024-09-29, 00:39
  • Prusak
    Donovalský, Donovalská Desiatka
    Prusak
    Piwo o zawartości alkoholu 4% obj. Nie całkiem klarowne, o kolorze nieco ciemniejszym niż słomkowy. Piana po nalaniu dość obfita, szybko opada do małej obrączki. W zapachu nuty słodowe i kwiatowo-ziołowe. Dominuje goryczka, ale jest przyjemna. Piwo nie sprawia wrażenia pustego; gdybym nie...
    2022-08-28, 22:55
  • heckler
    Bohdaneč, Bohdaneč 3, Pivovar Bohdaneč
    heckler
    Bohdaneč, to kolejna wioska w której otwarty został browar. Działają krótko, bo dopiero od marca tego roku. Browar, oraz mała sala mieści się w starej, wyremontowanej hospodzie.
    Warzelnia to 800 litrowe garnki, są 2 otwarte kadzie i 6 tanków. Sprzęt został zakupiony w Szwajcarii, oraz Austrii.
    ...
    2022-06-22, 07:50
  • Prusak
    Nachmelená Opice, Ležák 11
    Prusak
    Piwo o wyrażnie zaznaczonej bazie slodowej. Coryczka jak na czeską jedenastek ciuteczkę za niska. Wysycenie średnie, piana też niezbyt intensywna. Może być, choć nie stawiałbym tego piwa w czołówce czeskiej klasyki.
    Być może na miejscu smakowałoby lepiej.
    2019-09-21, 09:47
  • heckler
    Křešice, Zahořany 90, Pivovar Špitt
    heckler
    Zahořany to wieś, a w sumie jest częścią większej wsi Křešice w powiecie Litoměřice i liczy niespełna 500 mieszkańców.
    Z dala od i to mało ruchliwej wiejskiej drogi można odwiedzić malutki browarek Špitt. Według strony we środy i piątki od godziny 17 do 22 otwiera się tam...
    2018-06-20, 08:18
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...