Tygrys Pils i Mocny z Browaru na Jurze
Bytom, Reymonta / Królowej Jadwigi, Delikatesy 24 h
Collapse
X
-
Bytom, Reymonta / Królowej Jadwigi, Delikatesy 24 h
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Tagi: brak -
Tygrysa Mocnego,Kipera oraz Lwówka brak.
Łomża Cherri w cenie 0.99 plnLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Większy samoobsługowy sklep na Popowicach z dość przyzwoitym wyborem polskich kraftów, trochę piw czeskich.
Na uwagę zasługuje natomiast bardzo duży asortyment Browaru Zamkowego w Cieszynie (od Lekkiego Żytniego po trzy rodzaje ich barley wine).-
Channel: Dolnośląskie
-
-
Niby niepozorny bar przydrożny na trasie wylotowej na Strzelce Opolskie (naprzeciw oponiarskiego SAKa), a jednak coś się tu piwnego kryje. Z kranu lany Namysłów i Cerna Hora Pater za piątkę. Pater pity jako ostatni z beczki - pijalny. W lodówce czai się nieco grodziskiego (bernardyńskie ciemne),...
-
Channel: Opolskie
2016-07-05, 10:28 -
-
21 listopada otworzył swe podwoje nowy lokal o swojsko brzmiącej nazwie : Delikatesy. My też mamy swoja kontynuację - w miejscu, gdzie "od zawsze" opolskie delikatesy się mieściły, po remoncie ruszyło nowe przedsięwzięcie o nazwie jak wyżej. W lokalu pozostał kultowy element starego...
-
Channel: Opolskie
-
-
Przeglądając strony o mojej rodzinnej dzielnicy natknąłem się na informację o istniejącym tam niegdyś browarze:
Braustrasse (Browarniana-ob. Hutnicza), nazwa kulturowa nawiązująca do istniejącego tam niegdyś browaru. Obiekt ten powstał przed 1859 roku, obok tzw. Seiteneweg...-
Channel: Historia
-
-
Znajduje się on na ul.Królowej Jadwigi(przy Krzywoustego),czyli ścisłe centrum.Wystrój dość ciekawy ,taki na styl PRL,ruskie gwiazdy itp.Muza polska,typu Kazik.Nie trzeba na szczęście do siebie krzyczeć.Dla amatorów mocniejszych wrażeń są drinki,wódeczki,winka,rumy,ściekłe psy,likiery,whisky.Jeśli...
-
Channel: Zachodniopomorskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment