Tygrys Pils i Mocny z Browaru na Jurze
Bytom, Reymonta / Królowej Jadwigi, Delikatesy 24 h
Collapse
X
-
Bytom, Reymonta / Królowej Jadwigi, Delikatesy 24 h
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Tagi: brak -
Tygrysa Mocnego,Kipera oraz Lwówka brak.
Łomża Cherri w cenie 0.99 plnLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Większy samoobsługowy sklep na Popowicach z dość przyzwoitym wyborem polskich kraftów, trochę piw czeskich.
Na uwagę zasługuje natomiast bardzo duży asortyment Browaru Zamkowego w Cieszynie (od Lekkiego Żytniego po trzy rodzaje ich barley wine).-
Channel: Dolnośląskie
-
-
Niby niepozorny bar przydrożny na trasie wylotowej na Strzelce Opolskie (naprzeciw oponiarskiego SAKa), a jednak coś się tu piwnego kryje. Z kranu lany Namysłów i Cerna Hora Pater za piątkę. Pater pity jako ostatni z beczki - pijalny. W lodówce czai się nieco grodziskiego (bernardyńskie ciemne),...
-
Channel: Opolskie
2016-07-05, 10:28 -
-
21 listopada otworzył swe podwoje nowy lokal o swojsko brzmiącej nazwie : Delikatesy. My też mamy swoja kontynuację - w miejscu, gdzie "od zawsze" opolskie delikatesy się mieściły, po remoncie ruszyło nowe przedsięwzięcie o nazwie jak wyżej. W lokalu pozostał kultowy element starego...
-
Channel: Opolskie
-
-
Przeglądając strony o mojej rodzinnej dzielnicy natknąłem się na informację o istniejącym tam niegdyś browarze:
Braustrasse (Browarniana-ob. Hutnicza), nazwa kulturowa nawiązująca do istniejącego tam niegdyś browaru. Obiekt ten powstał przed 1859 roku, obok tzw. Seiteneweg...-
Channel: Historia
-
-
Bar Taxi mieści się zaledwie kilka dziesiąt metrów od "Piwiarni".
Kolejny niewielki lokal w centrum. Z zewnątrz wygląda na stylową karczmę, a jest przeciętnym pubem. Mieści się przy skrzyżowaniu ulicy Królowej Jadwigi i Niepodległości. Wewnątrz leją Tyskie za 3,30 i...-
Channel: Wielkopolskie
2005-10-06, 16:25 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment