Katowice, Panewnicka, sklep "Kinga" Pawilon Marysieńka, Lwówek Śląski, Książęce po 1,57 pln, kto da mniej? to jak sądzę dobra informacja dla lubiących to piwo Ślązaków.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
A daleko tam od Spiża ? lub od ronda śląskiego ?lub z trasy A4 ?
od Spiża i katowickiego Ronda bardzo daleko bo jak dobrze kojarzę to ten sklep jest w Ligocie - Panewnikach tak jak Strzelczyk naszkicował, jakieś 4-5km od centrum.
Nie wiem czy w tej formie jest sens opisywania pkt sprzedaży ?
Panie wojtequ a ilu jest tych Slązaków, takich wiesz z krwi i kości, pijących Lwówka ?
Jęśli jednak chciałbyś zjechać z trasy po Lwówka pytaj o Dworzec w Ligocie, sklep mieści się na ulicy Panewnickiej 5, 100 m od dworca. Jadąc samochodem od zjazdu z A4 masz nie więcej niż 3,5 km, Samochodem pokonasz tą trasę w góra 10 min, w godzinach szczytu.
Lokal z dużym wyborem jedzenia i nawet piwa z nalewaków. Można się najeść do syta a nawet nie drogo się zapłaci. Przyjemne miejsce do spotkań i czasami można obejrzeć jakiś mecz.
Browarek miałem możliwość odwiedzić 26.03.2024 dzięki uprzejmości Remka Staronia, czyli jego założyciela. W Katowicach jest on dobrze znany piwoszom jako właściciel już kultowej Absurdalnej gdzie oczywiście piw StarKrafta (i nie tylko) można spróbować z 16 kranów.
W browarze pracują...
Piwiarnia z piwem z wrocławskiego Spiża. Lokal z mieszanką wystroju z lat 90 i dzisiejszego. Da się wytrzymać. Miła obsługa. Do picia wybór kilku-kilkunastu piw z browary Spiż. Piłem Karmelowe i Miodowe, porządne, bez tragedii. Niedaleko dworca PKP więc można tu wskoczyć na szybkie piwko...
Comment