Super Piwosz(bardzo mało dostępny na rynku piekarskim)
Śląskie Mocne-jedyny sklep
Tiger Pils
Carmell
Puszkowy Hermann Muller
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Jeden z bardziej tajemniczych browarów restauracyjnych w Polsce odwiedziłem na początku lipca.
Z Warszawy do Katowic dojechałem pociągiem, a dalej kontynuowałem podróż tramwajem linii 19 do pętli w Siemianowicach. Ostatni etap dotarcia na miejsce już na własnych nogach zajął 15 minut....
Piekary Śląskie oś.Wieczorka-"stare"
Znalazłem dwa sklepiki z ciekawymi piwami
Pierwszy ul.Armii Krajowej kiosk(budka) monopolowy.Poza masówką Colt 45 z Jędrzejowa oraz Siemion Pils w cenie 0.95 pln
Drugi wydzielono wg zasady jeden sklep=jeden temat tu...
Majowe szlajanie się po Dolnym Śląsku oczywiście obfitowało w wizyty w browarach już znanych, jak i dla mnie nowych. Z tym w Obornikach był pewien problem gdyż w "internetach" nie było żadnego kontaktu do właścicieli. Jechać "w ciemno" nie lubię, jednak przecież na...
Nie jestem pewien nazwy sklepu, ale każdy trafi.
Mały sklepik, wielkości dwóch-trzech kiosków Ruchu, w budynku przy samej drodze.
W środku wybór piwa z Browaru w Cieniu, Browaru Nadwarciańskiego i Browaru Opolskiego.