Wieś za Piekarami w kierunku na lotnisko Pyrzowice.
Poza masówka dostępne DC Light i Mocne browaru Jagiełło.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Nowa miejscówka, bardzo blisko trasy. Czyli położenie oczywiste, ale niekoniecznie, bo do Jawora (Jauera, jak mawiają stylizujący się na autochtonów potomkowie przesiedleńców zabużańskich ) jeszcze kawałek. Ta wieś, to nie wieś, lecz opłotki Legnicy. Podejrzewam, że browar jest w tym...
Sklep jakich wiele ( wszak sieciówka ) - są półki z piwem takim-jak-wszędzie, jest obowiązkowy regał "Piwne terytoria", ale jest tez osobny regał dedykowany browarowi Browars : Jaśnie Pian, Limanowskie Ale, Pils, Pszenica, Lager, One Hop, Zdrojowe. Na piwnej pustyni krynickiej - warto...
Browar ten działający w malowniczych okolicach Małych Karpat, umiejscowiony jest w małej wsi, w okolicy której nie przebiegają żadne ważniejsze ciągi komunikacyjne.
W związku z tym dostanie się tam komunikacją publiczną wymaga nieco ''główkowania''.
Akurat miałem to szczęście...
Pozazdrościć, 190 mieszkańców, a browarek na wsi Podmoky działa już dwa lata. Dokładnie od stycznia 2020 roku i jego właścicielem, piwowarem jest mega sympatyczny pan Petr Smíšek. Pomimo niedzieli, pory obiadowej bez najmniejszych oporów zgodził się przyjechać specjalnie dla...
Pierwszy sklep w Świekatowie, gdzie można kupić piwo spoza oferty koncernowej. pełen asortyment Browaru Amber, na własnym stojaku. Cena Ambera naturalnego i chmielowego ok 2 pln, koźlak ok 5pln. Są też piwa z cyklu po godzinach. Na półce można też znaleźć Fortunę i Miłosław.
Comment