Heineken do 5 butelek pokal,Warka do 5 puszek podkładka i szklanka,Żywiec do 5 puszek szklanka(ta sama co w zeszłym roku).Czekamy na kalendarze z Tyskiego I Carlsberga.
Kormoran oprócz Portera,Czarnków komplet,Fortuna komplet,Łomża export,Perła chmielowa,Goolman Gold,Amber :żywe,lwy,grand,koźlak.Heineken do 5 butelek pokal,Warka do 5 puszek podkładka i szklanka,Żywiec do 5 puszek szklanka.Brackie i Porter.
Browarek restauracyjny istniejący od 1990 roku znajduje się na zachodnich peryferiach miasta po prawej stronie Rhein. Z centrum, przez jedyny w Mainz most drogowy, można tu dojechać autobusem nr 28. Okolica nieciekawa, jakieś place, firmy, magazyny, brak zabudowy mieszkalnej. Jednak jest tu jedno...
Kolejny browarek w bliskich okolicach Splitu odwiedziliśmy 17.08.2021. Do Kašteli Gomilica łatwo dojechać pociągiem. Z przystanku kolejowego udajemy się na północ, czyli w odwrotną stronę niż nad morze, po 100 m dochodzimy do głównej ulicy Ivana Pavla II i wzdłuż niej w lewo jeszcze 300...
Nie jestem pewien nazwy sklepu, ale każdy trafi.
Mały sklepik, wielkości dwóch-trzech kiosków Ruchu, w budynku przy samej drodze.
W środku wybór piwa z Browaru w Cieniu, Browaru Nadwarciańskiego i Browaru Opolskiego.
Przeglądając strony o mojej rodzinnej dzielnicy natknąłem się na informację o istniejącym tam niegdyś browarze:
Braustrasse (Browarniana-ob. Hutnicza), nazwa kulturowa nawiązująca do istniejącego tam niegdyś browaru. Obiekt ten powstał przed 1859 roku, obok tzw. Seiteneweg...
Comment