W sklepie jak we wszystkich tanich supermarketach królują budżetowe wyroby browaru Van Pur ale dzisiaj ze zdziwieniem znalazłem tam pszeniczniaka Valentins warzonego przez browar Bellheimer. I to za jedyne 2,89 zł. Nie wiem czy mają go wszystkie Plusy czy tylko ten jeden.
Świętochłowice, tzw. Mijanka, Discount Plus
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
W kazdym Plusie jest ten sam asortyment.Do Radzionkowa masz bliżejLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
Rzadko kupuję w Plusie stąd moje zdziwienie. Ta wizyta była przy okazji odwiedzin rodzinnego miasta. A piwko całkiem niezłe. Właśnie skończyłem degustację.Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Warzymy z ReCraftem 11-13.04.2025 ReCeaft-Aldi
a) Polish hazy IPA,
b) Imperial New England IPA,
c) West Coast IPA,
d) New Zealand Pilsner,
e) Oatmeal stout,
f) Pastry sour z dodatkiem polskich owoców.
regulamin
https://drive.usercontent.google.com/download?id=1heBCYiG06WwBcZ8jKfzjWZpDdZweGp1M&expo...2025-01-30, 15:14 -
Kolejny rok z rzędu...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...-
Channel: Wielkie uaktualnienie 2015
-
-
Był Reden w Chorzowie, potem w lecie 2014 narodził mu się "brat" w Świętochłowicach, gdzie miałem okazję uczestniczyć w warzeniu pierwszej historycznej warki
https://www.browar.biz/forum/showpos...&postcount=139
Po kilku tygodniach świętochłowickie piwa były...-
Channel: Browary polskie
2018-01-16, 20:50 -
-
Świętochłowice
14% ekstr.
5,4% alk.
Aromat - początkowo żywiczno owocowy chmiel. Owoce nieco słodsze, tropikalne, coś jak ananas, liczi, potem kokos (ale to może wraz słodszą owsianą nutą, bo owsa sypnęli w postaci słodu i płatków)
...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-04-06, 00:01 -
-
Świętochłowice
14% ekstr.
5,4% alk.
Aromat - wyraźny żywiczno-owocowy. Owoce cierpkie - agrest, czerwona porzeczka, potem słodsze tony związane z słodem i płatkami owsianymi
Piana - niezbyt okazała, niezbyt trwała, niewiele zostaje...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment