Jakie będą dalsze losy sklepu? Dotarły do mnie pogłoski o rychłym zamknięciu
Bielsko-Biała, Wyzwolenia 7, Sklep Kiper (zamknięte)
Collapse
X
-
Mnie tez, niestety ale bardzo prawdopodobne, że sklep przestanie wkrótce funkcjonować ( tzn od maja). W Bielsku z piwami regionalnymi jest kiepsko, jest co prawda drugi sklep przy ul. Cechowej ale tam piwa regionalne sprzedaje się jak gdyby przy okazji. Jeżeli ktoś z bywalców forum wie o innych miejscach w pobliżu proszę o informację.
Nie wiem co musi się stać, by ludzie przekonali się do tych piw a tym samym sklep byłby w stanie oprzeć się na sprzedaży tylko piw regionalnych, mając też konkurencyjne ceny.
Odwiedziłem podobny sklep w Rzeszowie (miasto podobnej wielkości do BB) i tam drzwi się nie zamykały a i ceny bardzo przystępne.Beer is for life not just for christmas !
Comment
-
-
Jest tez drugi sklep na wyzwolenia, jakies 50 m od kipera i monopolowy na piłsudskiego koło przystanku. Ponadto w pasażu w wokulskim mają kowboyskie, a w sklepach euro przykładowo na stojałowskiego bywają czasem ciekawe pozycje z sulimaru i nie tylko.
Ostatnio w tesco na warszawskiej pojawly sie te same pozycje co w innych opisywanych tematach, niestety rowniez w identycznie wysokich cenach, najlepiej schodza miodowe i wisnia w piwie.Last edited by mon55ter; 2011-04-25, 19:43.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mon55ter Wyświetlenie odpowiedziJest tez drugi sklep na wyzwolenia, jakies 50 m od kipera i monopolowy na piłsudskiego koło przystanku. Ponadto w pasażu w wokulskim mają kowboyskie, a w sklepach euro przykładowo na stojałowskiego bywają czasem ciekawe pozycje z sulimaru i nie tylko.
Ostatnio w tesco na warszawskiej pojawly sie te same pozycje co w innych opisywanych tematach, niestety rowniez w identycznie wysokich cenach, najlepiej schodza miodowe i wisnia w piwie.
TESCO wprowadziło do sprzedaży piwa z Kormorana, niestety te piwa są jednymi z droższych : Orkiszowe, Miodne czy Wiśnia w piwie w cenach koło 5 zł. Takie ceny i wybór raczej zrażą do piw regionalnych, utrwalając przekonanie, że są to piwa dla wybranych.
Podobnie w marketach na półkach z piwami zagranicznymi jest kilka ciekawych piw ale marża jest niesamowita, np litewskie piwa w ciągu roku podrożały prawie o 50%
Wiem też, że w Euro w Jaworzu bywają piwa regionalne ale raczej z przypadku niż konsekwencji.Beer is for life not just for christmas !
Comment
-
-
Z euro najlepiej zaopatrzony jest ten przy bystrzańskiej, bliżej mu do P&P i Almy niz zwyklego samu, tam maja regionalne z kilku browarów i ciekawe zagraniczne w ofercie na stale.
Z innych zapomnialem wspomniec jeszcze o jednym sklepie znajdujacym sie we wlasciwie tej samej lokalizacji co kiedyś kiper (Trzech diamentów, naprzeciwko lidla), ostatnio mieli pare sztuk corneliusów i kilka inych ciekawostek.
Jest tez oczywiscie kaufland w którym bywają staropolskie, namysłów i parę innych ciekawych pozycji, Auchan, ze stala bogata oferta zagranicy i kilkunastoma polskimi fajnymi piwami (glownie amber) no ale ceny maja wysokie i promocje na zagranice jak w innych Auchan w Polsce sie nie zdarzaja.
Na koniec sklep benedyktyński na placu wojska polskiego, ze swoimi 5 rodzajami piwa "klasztornego" z Witnicy.Last edited by mon55ter; 2011-04-26, 08:53.
Comment
-
-
mon55ter - sam widzisz, że piwa regionalne bywają w sklepach bardziej jako dodatek, rarytas niż normalny produkt, stale widoczny na półkach. Niestety ale koncerny zepchnęły małe browary praktycznie do podziemia i w miastach takich jak Bielsko jedynie śladowo udaje się z niego wyjść. Sprzedaż piw niepasteryzowanych (prawdziwie niepasteryzowanych) wymaga odpowiedniego przechowywania ale przede wszystkim popytu.
Na pewno jest problem ceny, piwo nie uznawane jest za szlachetny napój, oczekuje się cen przystępnych a ceny dochodzące do 4 zł takimi nie są. Mocno kibicuje każdemu, kto próbuje zmieniać przyzwyczajenia piwoszy ale nie dziwię się tym, którzy patrząc na swój budżet nie wyłożą 4 złotych na piwo.Beer is for life not just for christmas !
Comment
-
-
Przypominam o zasadach tego działu każdy sklep to oddzielny temat.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziPrzypominam o zasadach tego działu każdy sklep to oddzielny temat.Beer is for life not just for christmas !
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZKB Wyświetlenie odpowiedzijeszcze żaden nie zasłużył na oddzielny wątekLast edited by Maggyk; 2011-04-26, 15:16.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Chłopie mówisz.. Kwestia przeoczenia postu i tyle... Byłem tam także niech mi nikt nie wpiera że miasta nie znam. A co do browaru miejskiego to za tą cenę 0,4 to sorry.. W Gliwicach gdzie mam bliżej w tygodniu leją lepszą pszenicę za tyle samo 0,5l. Cena nie z tej ziemi, no ale cóż, żyje w Polsce...
Comment
-
Comment