Mieszkam w Zawierciu od roku i niestety pod względem wyboru piwa w sklepach jest tu koncernowa nędza i rozpacz, jedynie produkty lokalnego browaru trafiają się w części sklepów. Jedyny znany mi jaśniejszy punkt, to Intermarche, który w końcu postanowiłem opisać. Na dzień dzisiejszy w ofercie m.in.
- Cornelius - 4,59 zł
- Koźlak - Boss - 3,59
- Boss Porter (0,33) - 2,69
- Two Axes (Namysłów), puszka - 2,69
- Namysłów Zamkowe Mocne, puszka - 2,69
- Bosman Specjal - 2,69 + kaucja
- Perła Chmielowa - 2,69, Perła Export bodaj 10 gr drożej
- Łomża Export - 2,45
Były jeszcze jakieś mniej ciekawe rzeczy, m.in. Herman Mueller (puszka), Miodowe z Jabłonowa.
Dwie niedobre tendencje w porównaniu z ostatnią wizytą: znikły Koźlaki z Ambera (nie wiem, czy chwilowo, czy na stałe), znacznie zmniejszyła się oferta piw zagranicznych, tzn. zostało trochę pilsów i pszenic, za to nie ma już żadnych angielskich ale'i.
P.S. Gdyby ktoś z Zawiercian jednak znał jakieś inne ciekawe miejsca z piwem w mieście, to proszę o info.
- Cornelius - 4,59 zł
- Koźlak - Boss - 3,59
- Boss Porter (0,33) - 2,69
- Two Axes (Namysłów), puszka - 2,69
- Namysłów Zamkowe Mocne, puszka - 2,69
- Bosman Specjal - 2,69 + kaucja
- Perła Chmielowa - 2,69, Perła Export bodaj 10 gr drożej
- Łomża Export - 2,45
Były jeszcze jakieś mniej ciekawe rzeczy, m.in. Herman Mueller (puszka), Miodowe z Jabłonowa.
Dwie niedobre tendencje w porównaniu z ostatnią wizytą: znikły Koźlaki z Ambera (nie wiem, czy chwilowo, czy na stałe), znacznie zmniejszyła się oferta piw zagranicznych, tzn. zostało trochę pilsów i pszenic, za to nie ma już żadnych angielskich ale'i.
P.S. Gdyby ktoś z Zawiercian jednak znał jakieś inne ciekawe miejsca z piwem w mieście, to proszę o info.