Bytom, Browarniana 2, Piwomania [zamknięte]
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Zapraszamy w dniu dzisiejszym na bytomski rynek do naszego stoiska z piwami lanymi. Dostępne jest Raciborskie i czeski Bernard.Z okazji dni Bytomia na rynku odbywają się koncerty :-) Dobre piwo i trochę muzyki to przepis na udaną niedzielę. Zapraszamy!!!
Comment
-
Byłem dzisiaj pierwszy raz w sklepie i baardzo polecam, zakupiłem Ciechana, Wiśnie w piwie, Magnusa czekoladowego i piwo świeże. Wiśnia przepyszna, a po Ciechanie to piwa znanych marek już chyba nie wezmę do ust :P Następnym razem koniecznie muszę kupić Pintę atak chmieluComment
-
A kiedy będzie Marcowe z Kormorana ? Podobno macie ale nie do sklepu. O nowości z Pinty nawet nie będę pytał bo pewnie nie ma szans.Comment
Related Topics
Collapse
-
-
Przeglądając strony o mojej rodzinnej dzielnicy natknąłem się na informację o istniejącym tam niegdyś browarze:
Braustrasse (Browarniana-ob. Hutnicza), nazwa kulturowa nawiązująca do istniejącego tam niegdyś browaru. Obiekt ten powstał przed 1859 roku, obok tzw. Seiteneweg...-
Channel: Historia
-
-
Lager o zawartości alk. 4., 7%.
Zresztą ich pils ma podobnie i też występuje pod nazwą Duch Pienin.
Mają jeszcze Ducha Tatr i tak pewnie można byłoby mnożyć te same piwa, zmienając tylko nazwy w zależności od zapotrzebowania.
W zapachu słodowość i zbożowości,
...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-18, 17:42 -
-
Zaraz po prawej stronie od wejścia do multitapu The fox and anchor, za przeszkloną witrynką znajduje się niedawno uruchomiony nanobrowarek Imperial Brygghus. Jest on związany z rzeczonym lokalem, ale ma też swoj malutki "taproom". Salka dla gości jest tuż za szybą witryny a w niej...
-
Channel: Szwecja
2023-10-17, 18:06 -
-
Pozazdrościć, 190 mieszkańców, a browarek na wsi Podmoky działa już dwa lata.
Dokładnie od stycznia 2020 roku i jego właścicielem, piwowarem jest mega sympatyczny pan Petr Smíšek. Pomimo niedzieli, pory obiadowej bez najmniejszych oporów zgodził się przyjechać specjalnie dla...
-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment