W sklepie ( w samym centrum Bielska) w którym do tej pory brylowały same piwa koncernowe (wyjątek - Brackie z Cieszyna), pojawiła się półka z dobrym piwem. Zauważyłem tam piwa z Grybowa, Fortuny, Ciechanowca, Konstancina i czeskie Skalaki z Rozhozca. Ceny od 2,90 (Skalaki) do 5,50 za Czarny Dąb z Konstancina.
Bielsko-Biała, Cechowa 6, sklep monopolowy
Collapse
X
-
-
Sklep się rozwija. Jest komplet z Rohozca i Fortuny. Poza tym po kilka piw z Ciechanowa (pszeniczne i Miodowe), Konstancina ( Czarne Dęby, Starodawne i Mazowieckie), Grybowa, Gościszewa Naturalne filtr. i niefiltr plus Rycerz). Nie specjalizują się w piwach regionalnych ale z tego co mówił właściciel maja poszerzać asortyment.Beer is for life not just for christmas !Comment
-
Dzisiaj zawitałem do tego sklepu. Jest duży wybór piw z browarów regionalnych. Nie liczyłem, ale będzie tego ok. 40 rodzajów. Z tego co zdążyłem zapamiętać widziałem Ciechany (Pszeniczne, Miodowe, Mocne, Wyborne Niepasteryzowane), Cornelius Weizen, piwa z Konstancina (Czarny Dąb, Starodawne), Smoki z Fortuny, Belfast i Tradycyjne z Jabłonowa, piwa z browaru Kormoran, Namysłów, Amber, Racibórz i wiele innych. Było też trochę piw czeskich. Ceny średnio od 3 do 5 złotych.Comment
-
Sklep nie najgorzej zaopatrzony ale te piwa "kiszące" się na półkach odstraszają. Koncernowe lodówki pełne piwa a niepasteryzowane piwka umęczone stoją prawie na zapleczu. Wóda panie, wóda to jest interes - a okolica "pitna".
Wybieram sklep w Czechowicach - Bielsko póki co czeka na sklep z prawdziwego zdarzenia.Beer is for life not just for christmas !Comment
Comment