Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mfraczek
Wyświetlenie odpowiedzi
Gliwice, Krupnicza 7, Tabakiera [zamknięte]
Collapse
X
-
Sklep rozwija się bardzo dynamicznie jeżeli chodzi o asortyment piwny, pojawiło się trochę piw ze wschodu, Ukraina, Litwa Rosja (m.in Staryj Mielnik w charakterystycznych bączkach pojemności 0,5 l), jest kilka Belgów, Niemców i dużo naszych jak Amber Naturalny, Podpiwek Warmiński...i jak wyżej w postach.
Właściciel mówił że w najbliższym czasie ma dostawić dodatkową półkę na piwa (już trzecią). Obsługa bardzo przyjaźnie nastawiona skora do pogawędek. Tak trzymać.
Comment
-
-
Nie wiem dlaczego kolega 2 posty wyżej narzeka na ceny, jak na śląskie standardy całkiem znośne.
Asortyment bardzo bogaty, multum niemieckich piw, dużo znanych i świetnych belgijskich, czeskie też w pokaźnej liczbie. Polskę reprezentuje większość browarów (nie pamiętam wszystkich ale wybór naprawdę duży), z ciekawostek mają piwo Core (do produkcji użyto pestek dyni i nawet da się je wyczuć) za 3,40 zł, a z tego co wiem już się go nie warzy. Butelek na oko zostało jeszcze 15-20.Last edited by mon55ter; 2010-12-12, 18:15.
Comment
-
-
Tak, tak potwierdzam, trzeba sprawdzać daty, a niektóre nawet są przekłamywane (czarnym cienkim markerem jest zrobiona np. z dwójki ósemka). Raz nacięłam się na takie piwo, było kwaśne i nie mówię tutaj o godeckim Dollnitzer , po prostu było skwaśniałe. Jednak kiedy wróciłam do Tabakiery i oddałam butelkę, twierdząc, że było zepsute i data jest oszukana, to zwrócili kasę, nie było problemu. Generalnie teraz sprawdzam datę na każdym piwie. W każdym razie polecam sklep, bo dla "piwolubnych" to istny raj w Gliwicach
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mfraczek Wyświetlenie odpowiedziuwaga na daty przydatności do spożycia! w Tabakierze nie istnieje coś takiego jak kontrola etykiet, można się naciąć na przeterminowane piwo!
Comment
-
Comment