Gliwice, Krupnicza 7, Tabakiera [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sliwka1
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2011.07
    • 14

No cóż, wcześniej pisałam o przekłamanej dacie, natomiast dzisiaj mój mąż kupił parę piwek w Tabakierze i co? I to, że jutro idę z reklamacją i nie będę już kupowała niczego w Tabakierze. Piwo Gose z Goslaru miało po prostu odcięty dolny pasek etykiety, gdzie znajduje się zaznaczenie daty ważności. To już jest dla mnie chamstwo. Biorąc piwo z półki ufam, że jest ono zdatne do spożycia, a nie chachmęcone, żeby sprzedać, bo może ktoś nie zauważy. Zobaczymy co powiedzą jutro, kiedy pójdę z tym "oszukańczym" piwem. A taką miałam na nie ochotę, ech...
    P.S. Teraz, to już chyba do Katowic będę jeździć, żeby się napić dobrego (zdatnego) piwa.

Comment

• mfraczek
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2004.05
      • 98

a ja dodam tylko, że wczoraj kupiłem Pintę z datą, uwaga - 27 października!

jeszcze nie otworzyłem, ciekawe czy będzie zdatna...

ale sklep sobie niebezpiecznie pogrywa. skończy jako zwykła melina z tyskimi i lechem w lodówkach
      fratschke

Comment

• etykieta
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2005.08
        • 180

zakupy w Tabakierze

Rzeczywiście, wejście mieli mocne. Sprowadzali duże ilości nowych piw, samych niemickich było koło 60, potem doszły nowości z Polski, trochę Rosji, Czech i Belgii. Teraz tragedia - od kilku tygodni nic nowego , te same piwa na półkach po datach ważności ( Gose pisała wyżej koleżanka). Rekordem dla mnie jest któreś angielskie z czerwoną etą (nie mają ich dużo więc łatwo będzie zainteresowanym sprawdzić) z datą przydatności do spożycia 26 sierpnia br. Kilkakrotnie zwracałem uwagę Pani sprzedającej ale dzisiaj piwo dalej stało sobie na półce. Z takim podejściem do klienta nie wróżę im dalszych sukcesów w branży piwnej choć z moich obserwacji wynika, że piwo tam stało się tylko dodatkiem bo sprzedaż mocniejszych trunków i tytoniu i wyrobów z nim związanych w sobotnie popołudnie szła aż miło. Szkoda.

Comment

• kjaros
          Porucznik Browarny Tester
          🍼
          • 2007.03
          • 378

Jest poprawa - przeterminowane trafiły na osobną ladę z informacją i przecenione na 2 zł. Pojawiły się nowe Pinty i GCB2011. Reszta piw też jak by w mocniejszym składzie.
          Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.

Comment

• Skaut_piwny
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2011.12
            • 35

Witam, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda oferta piw z Belgii? Są jakieś witbiery lub klasztorne?

Comment

• etykieta
              • 2005.08
              • 180

re:Asortyment

Generalnie Belgii jest mało, jeżeli już to w butlach 0,75 l z korkiem. (O ile mnie pamięć nie zawodzi są w w przedziale cenowym 17-35 zł/szt. Do tego ze 2 lambiki w małych 0,33 l i chyba orval był ostatnio). Pozdrawiam. Wróciły Niemcy w przeglądzie browarów Leikeim i Kundmuller (Weiher). Pozdrawiam

Comment

• etykieta
                • 2005.08
                • 180

Remont

Dziś widniała kartka Remont więc w najbliższych dniach nie ma po co się tam wybierać

Comment

• marekch2
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2007.05
                  • 7

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika diamen Wyświetlenie odpowiedzi
                  Witam, może podrzucę stronę Tabakiery:

dostępny asortyment.

/cut/
                  A ja dodam , że w Gliwicach jest mały sklepik osiedlowy w Sośnicy przy ul. Bema gdzie mają tych piw co w Tabakierce.

I sklep ten jest od lat, chyba w Sośnicy jest mało piwoszy-smakoszy skoro nikt jeszcze tego sklepu nie zareklamował.

Ja odkryłem ten sklepik rok temu.

Jak się mi moje kończy to tam się zaopatruję.

Kupiłem tam ostatnie kilka butelek piwa od Dori - Pale Ale , piwo zwycięskie z 2010r.

Dzięki moim prośbom właściciel sprowadza Brackie w cenie 2,30zł za butelkę.

Polecam

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23932

To super, a możesz opisać ów sklep w nowym wątku?
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• woosaa
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2005.07
                      • 1553

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekch2 Wyświetlenie odpowiedzi
                      A ja dodam , że w Gliwicach jest mały sklepik osiedlowy w Sośnicy przy ul. Bema gdzie mają tych piw co w Tabakierce.

I sklep ten jest od lat, chyba w Sośnicy jest mało piwoszy-smakoszy skoro nikt jeszcze tego sklepu nie zareklamował.

Ja odkryłem ten sklepik rok temu.

Jak się mi moje kończy to tam się zaopatruję.

Kupiłem tam ostatnie kilka butelek piwa od Dori - Pale Ale , piwo zwycięskie z 2010r.

Dzięki moim prośbom właściciel sprowadza Brackie w cenie 2,30zł za butelkę.

Polecam
                      Pewnie chodzi Tobie o to: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=84627
                      mb WOS

Comment

• etykieta
                        • 2005.08
                        • 180

Dziś widziałem Weizenbocka z Tarczyna, jest tez porter grudniowy, białoruska Aliwarja 7 rodzajów i Lwówek Belg. reszta bez zmian

Comment

• krankel
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2012.04
                          • 11

nowe piwa

piwa czeskie primator radegast swijane i inne

Comment

• krankel
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2012.04
                            • 11

jest już dużo nowości z frankoni i z czech

Comment

• krankel
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2012.04
                              • 11

byłem wczoraj mają żywca bocka w promocji po 2,00 zł

Comment

• krankel
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2012.04
                                • 11

nowości

w czwartek dostali ponad 140 nowości po birofili piwa z azji ameryki i europy

Comment

Przetwarzanie...
                                X