byłem tydzień temu. wspomnianych piw nie widziałem. wybór dość duży, również pozycje (np. piwa Litewskie) z których się chyba na Mariackiej wycofali, lub ja nie spotkałem. Z racji tego, że jest bardziej na uboczu i jest mniej popularny można dostać piwa gdzie indziej już wykupione np. Pinta ala Grodziskie.
dziś przechodziłem obok: wszystko pozamykane, nie widać prowadzenia prac remontowych.
Pracuje blisko więc czasami zaglądam. Na oknach są duże napisy mówiące o remoncie, widocznie żaluzje były opuszczone więc nie widziałeś.
Przez okno widziałem sporo drewnianych ładnych palet. Mam nadzieję że właściciel planuje zrobić jakiś wystrój z ich użyciem. Półki z palet byłby super!
Byłem w czwartek w okolicy - rolety poopuszczane, poza jedną częściowo, wyglądało na to że w środku nadal bałagan. Tomsik83 - daj znać czy coś się zmieniło, bo chciałbym tam zajechać a specjalnie nie będę dylał żeby se rolety pooglądać
Sklep jest ponownie czynny, zmienił się właściciel. w ofercie Polska, Niemcy, Belgia podobno miała być jeszcze dostawa, bo dopiero zbierają asortyment.
Zajrzałem do sklepu w poniedziałek 17 czerwca. Zniknęła większość koncernówek, ale wybór piw z innych browarów nie robi specjalnego wrażenia. Z polskich dominuje Racibórz, Cornelius i Kormoran. Z zagranicy: Czechy (Primator), Niemcy (Tucher), nieco Belgii i Rosji. Z ciekawostek - prawie pełen zestaw piw robionych przez Litovela dla Soluta.
W sumie "W&S" przegrywa z Mariacką 3.
"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
Co jest grane z tym sklepem? Trzeci raz z rzędu odbiłem się od rolet. Zna ktoś godziny otwarcia? Są w ogóle jakieś, czy sklep jest otwarty kiedy się właścicielowi zachce?
Godzin nie znam, ale w przedziale 10-16 bywałem i zawsze było otwarte. Moze masz pe cha i przychodzisz jak gość ma przerwę obiadową czy coś.
z ciekawszych piw jak byłem w zeszłym tyg. byl: Matuszka, Nomad, Kocury i sporo innych Czech, Jan Olbracht, Widawa, Schneider & Sohn i wiele innych. Sklep sie rozkręca i jest coraz lepsza oferta.
Comment