Pogwizdów k. Cieszyna, Katowicka 15, sklep

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • milrys
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.09
    • 18

Pogwizdów k. Cieszyna, Katowicka 15, sklep

Polecam mały sklep monopolowy w Pogwizdowie (10-12 km od Cieszyna) W srodku szok. Kilkadziesiat rodzajów 'prawdziwych"piw z małych browarów. Ciechan, Amber, Cornelius, Kormoran, Witnica, Lwówek, Racibórz i inne. Ceny od 2,50 do 5 PLN. kupiłem też (niestety 3 ostatnie butelki Brackiego Mastnego).
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

To chyba sprawka Dori.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• milrys
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2009.09
      • 18

Nie bardzo rozumiem?

Comment

• jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

Podaj cały adres oraz nazwę sklepu.

Żeby nie wiedzieć kto to Dori?
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• marcopolok
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.10
          • 2334

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
          Podaj cały adres oraz nazwę sklepu.
          Najlepiej w połączeniu z nr. telefonu i adresem email

Z przyjemnością dołączę ten sklep do mapy dystrybucyjnej Brackiego Pale Ale
          bez brody...

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Spoko, nie musi wiedzieć
            Tutaj trochę o tej pani: http://www.festiwal-birofilia.pl/dorota-chrapek.html

A początek tego artykułu (pierwszy z brzegu) wyjaśnia dlaczego (być może) sklep w tej miejscowości jest dobrze zaopatrzony: http://www.dziennikzachodni.pl/fakty....html?cookie=1

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• milrys
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2009.09
              • 18

Adresu niestety dokładnego nie znam. Ulica Katowicka (taki szereg sklepów apteka, monopolowy i jakieś inne). Właściciel to pan Hubert. Jak poznam inne namiary to poinformuję.
              co do Dori to po przybliżeniu zrozumiałem. Czekam do 6.12 aby spróbować Jej piwa. Mam nadzieję, że w tym sklepie też będę go mógł nabyć.

Comment

• Cooper
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🍼🍼
                • 2002.11
                • 6056

a kto by jechał na jakiś Wygwizdów jak te piwa są już praktycznie w każdym mieście ?
                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• milrys
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2009.09
                  • 18

Ja. Gdyż w okolicach Sosnowca czy Dąbrowy Górniczej nie znam takich sklepów. Jeżeli w pobliżu Twojego miejsca zamieszkania takich sklepów jest 'multum" to pozazdrościć.

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika milrys Wyświetlenie odpowiedzi
                    Ja. Gdyż w okolicach Sosnowca czy Dąbrowy Górniczej nie znam takich sklepów.
                    Lokalizacja sklepów z ciekawym piwem (przede wszystkim z piwem z polskich browarów regionalnych). LEGENDA: CZERWONY kolor znacznika - sklepy typowo piwne lub z dużym wyborem piwa (m.in. bogaty, wielogatunkowy asortyment pochodzący z wielu browarów, niebanalne piwa zagraniczne, pomocna i kompetentna obsługa) NIEBIESKI kolor znacznika - pozostałe sklepy warte uwagi. Wszystkie informacje pochodzą od użytkowników forum www.browar.biz Zajrzyj na stronę www.browar.biz. Dołącz do grona miłośników piwa i piwowarów domowych zostając Premium Użytkownikiem. Bądź świadomym konsumentem i wspieraj swój lokalny browar. Propaguj z nami kulturę spożywania piwa i poszerzaj piwną wiedzę.

Comment

• milrys
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2009.09
                      • 18

Dziękuję, te dwa sklepy są blizej. Na pewno je odwiedzę. lecz w okolicach Pogwizdowa bywam raz w miesiącu i przy okazji mogę zrobić zakupy.

Comment

• crocco
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2010.12
                        • 590

Byłem w nim dzisiaj-raj dla podniebienia.Było wszystko co chciałem i jeszcze więcej,brakowało tylko Komesa z Fortuny.Przede wszystkim jeszcze był Pale Ale.
                        Stówa nie moja ale za to raj w ustach.
                        Pogwizdów,ul Katowicka 15-dokładny adres.

Comment

• milrys
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2009.09
                          • 18

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crocco Wyświetlenie odpowiedzi
                          Byłem w nim dzisiaj-raj dla podniebienia.Było wszystko co chciałem i jeszcze więcej,brakowało tylko Komesa z Fortuny.Przede wszystkim jeszcze był Pale Ale.
                          Stówa nie moja ale za to raj w ustach.
                          Pogwizdów,ul Katowicka 15-dokładny adres.
                          Ja w niedziele kupiłem Pale Ale.

Comment

• crocco
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2010.12
                            • 590

No i smak wyśmienity ,takiego mniej więcej się spodziewałem pijąc inne piwa tego typu.
                            dori jest wielka ?
                            Oby takie wynalazki częściej trafiały na nasze stoły.

Comment

• anteks
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crocco Wyświetlenie odpowiedzi
                              No i smak wyśmienity ,takiego mniej więcej się spodziewałem pijąc inne piwa tego typu.
                              dori jest wielka ?
                              Oby takie wynalazki częściej trafiały na nasze stoły.
                              Jeśli chodzi o wzrost to nie , ale piwowarsko to tak
                              Mniej książków więcej piwa

Comment

Przetwarzanie...
                              X