Polecam mały sklep monopolowy w Pogwizdowie (10-12 km od Cieszyna) W srodku szok. Kilkadziesiat rodzajów 'prawdziwych"piw z małych browarów. Ciechan, Amber, Cornelius, Kormoran, Witnica, Lwówek, Racibórz i inne. Ceny od 2,50 do 5 PLN. kupiłem też (niestety 3 ostatnie butelki Brackiego Mastnego).
Pogwizdów k. Cieszyna, Katowicka 15, sklep
Collapse
X
-
To chyba sprawka Dori.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Podaj cały adres oraz nazwę sklepu.
Żeby nie wiedzieć kto to Dori?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziPodaj cały adres oraz nazwę sklepu.
Z przyjemnością dołączę ten sklep do mapy dystrybucyjnej Brackiego Pale Alebez brody...
Comment
-
-
Spoko, nie musi wiedzieć
Tutaj trochę o tej pani: http://www.festiwal-birofilia.pl/dorota-chrapek.html
A początek tego artykułu (pierwszy z brzegu) wyjaśnia dlaczego (być może) sklep w tej miejscowości jest dobrze zaopatrzony: http://www.dziennikzachodni.pl/fakty....html?cookie=1
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Adresu niestety dokładnego nie znam. Ulica Katowicka (taki szereg sklepów apteka, monopolowy i jakieś inne). Właściciel to pan Hubert. Jak poznam inne namiary to poinformuję.
co do Dori to po przybliżeniu zrozumiałem. Czekam do 6.12 aby spróbować Jej piwa. Mam nadzieję, że w tym sklepie też będę go mógł nabyć.
Comment
-
-
a kto by jechał na jakiś Wygwizdów jak te piwa są już praktycznie w każdym mieście ?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika milrys Wyświetlenie odpowiedziJa. Gdyż w okolicach Sosnowca czy Dąbrowy Górniczej nie znam takich sklepów.Lokalizacja sklepów z ciekawym piwem (przede wszystkim z piwem z polskich browarów regionalnych). LEGENDA: CZERWONY kolor znacznika - sklepy typowo piwne lub z dużym wyborem piwa (m.in. bogaty, wielogatunkowy asortyment pochodzący z wielu browarów, niebanalne piwa zagraniczne, pomocna i kompetentna obsługa) NIEBIESKI kolor znacznika - pozostałe sklepy warte uwagi. Wszystkie informacje pochodzą od użytkowników forum www.browar.biz Zajrzyj na stronę www.browar.biz. Dołącz do grona miłośników piwa i piwowarów domowych zostając Premium Użytkownikiem. Bądź świadomym konsumentem i wspieraj swój lokalny browar. Propaguj z nami kulturę spożywania piwa i poszerzaj piwną wiedzę.
Comment
-
-
Byłem w nim dzisiaj-raj dla podniebienia.Było wszystko co chciałem i jeszcze więcej,brakowało tylko Komesa z Fortuny.Przede wszystkim jeszcze był Pale Ale.
Stówa nie moja ale za to raj w ustach.
Pogwizdów,ul Katowicka 15-dokładny adres.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crocco Wyświetlenie odpowiedziByłem w nim dzisiaj-raj dla podniebienia.Było wszystko co chciałem i jeszcze więcej,brakowało tylko Komesa z Fortuny.Przede wszystkim jeszcze był Pale Ale.
Stówa nie moja ale za to raj w ustach.
Pogwizdów,ul Katowicka 15-dokładny adres.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crocco Wyświetlenie odpowiedziNo i smak wyśmienity ,takiego mniej więcej się spodziewałem pijąc inne piwa tego typu.
dori jest wielka ?
Oby takie wynalazki częściej trafiały na nasze stoły.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Comment