Sosnowiec, Braci Mieroszewskich B3 (tzw. łąki), Świat Alkoholi

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gringo
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2007.07
    • 2160

Sosnowiec, Braci Mieroszewskich B3 (tzw. łąki), Świat Alkoholi

Będąc u znajomych na urodzinach trafiłem do małego aczkolwiek dobrze zapatrzonego w piwa sklepu. Miła starsza Pani zachęca do kupowania i próbowania piw regionalnych. To co zapamiętałem: Kormorany, Ciechany, Corneliusy, Tuchery...., podobno były też piwa z Frankonii ale przed świętami się rozeszły.
    Ceny niewygórowane np:
    Ciechan Wyborny 3,00 zł,
    Kormoran Mocno Chmielone 3,70 zł,
    Kormoran Świeże 3,70 zł.
  • Promil03
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.10
    • 2833

Byłeś u nas i nie zajrzałeś na piwo? A siedzieliśmy u mnie z silvianem przy kufelku. A Miroszewskich ode mnie ze 2-3 KM. Łobuzie

Comment

• Gringo
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2007.07
      • 2160

Następnym razem zadzwonię jak będę. Wreszcie na wyjeździe się napiję.

Comment

• waldek2
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2011.02
        • 46

Przeniesione na tzw rondko przed Mysłowicami ależ moje było zdziwienie tymi cenami za browar .Żenada a tekst od pani czy te ceny takie, bo tak drogo mają wliczono butelkę kaucji ?Bo cena nie była konkurencyjna . Odpowiedż tej laski jako firma nie bawią się w butelki .Nie dość że drogo to jeszcze ,zostawiają ludzi z szkłem po pifku
        Last edited by waldek2; 2011-03-17, 18:05.

Comment

• jarek72
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2002.03
          • 80

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika waldek2
          Przeniesione na tzw rondko przed Mysłowicami ależ moje było zdziwienie tymi cenami za browar .Żenada a tekst od pani czy te ceny takie, bo tak drogo mają wliczono butelkę kaucji ?Bo cena nie była konkurencyjna . Odpowiedż tej laski jako firma nie bawią się w butelki .Nie dość że drogo to jeszcze ,zostawiają ludzi z szkłem po pifku
          Sklep nadal funkcjonuje i chyba ma się dobrze. Wczoraj była dostawa i miła pani powiedziała, że nie ma czasu nawet wystawić piwa na półki, takie jest zainteresowanie. Sprzedaje prosto z zaplecza jak za dawnych czasów . Butelki przyjmują bardzo chętnie, nawet pani prosiła żeby nie wyrzucać bo dostawca się upomina o puste.
          Sklep o którym napisałeś to chyba jest ten http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=86731
          Namiary na sklep wg. mapy googla: 50.290603, 19.183644

Comment

• waldek2
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2011.02
            • 46

sorki masz racje jednak to nie ten przeniesiony sklep.

Comment

• Doczu
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2007.07
              • 77

Powiem szczerze, że wiele razy przechodziłem koło tego sklepu a dopiero wczoraj tam wszedłem przez przypadek i oniemiałem z wrażenia, oraz zeźliłem się, że dopiero teraz nań trafiłem.
              W ofercie piwa z Browaru Kormoran, Konstancin, Fortuna, Browar na Jurze, Ciechany, Noteckie, Racibórz, Cornelius i wiele innych. W tym szeroka gama piw zagranicznych. O koncernówkach nie wspomnę.
              Piwa z ukraińskiego Obołonia, taniej nawet niż w marketach (Magnat po 4,5, Pszeniczne po ok 4,8)
              Bajeczny wprost wybór. Zaobserwowałem że wprawdzie Kormoran nie jest konkurencyjny cenowo (świeże po 4,5 + 0,5 za butelkę), ale za to Ciechan Miodowy kosztuje poniżej 5 zł
              Taki skarb miałem pod nosem, a jeździłem piwo do Katowic kupować.
              No nie mogę tego zdzierżyć - trza się
              Last edited by Doczu; 2011-08-26, 19:34.

Comment

• mac1us
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2013.01
                • 2

Witam. Czy ten sklep dalej istnieje? Błąkałem się tam ostatnio prawię godzinę i nic nie znalazłem. Jak tam trafić?

Comment

• mario74
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2013.02
                  • 5

Jeżeli dobrze jeszcze pamiętam jest taki sklep przy drodze z Mysłowic do Sosnowca dzielnica Modrzejów jadąc z rondka masz go po prawej stronie (po schodach) ,większy wybór jest na niwce koło biedronki, jestem tam często

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mario74
                  Jeżeli dobrze jeszcze pamiętam jest taki sklep przy drodze z Mysłowic do Sosnowca dzielnica Modrzejów jadąc z rondka masz go po prawej stronie (po schodach) ,większy wybór jest na niwce koło biedronki, jestem tam często
                  sklep nazywa się "kłosek"
                  Last edited by ART; 2013-02-16, 15:24.

Comment

• Doczu
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2007.07
                    • 77

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mac1us
                    Witam. Czy ten sklep dalej istnieje? Błąkałem się tam ostatnio prawię godzinę i nic nie znalazłem. Jak tam trafić?
                    Tak istnieje. Byłem tam niedawno.
                    Jak trafić ? Trudno to wytłumaczyć. Sklep znajduje się w pawilonach po prawej stronie patrząc od ul.Braci Mieroszewskich. Najłatwiej jest go chyba znaleźć omijając pawilony z prawej strony i wejśc w pierwszą alejkę gdy już ominiesz pawilony. Wówczas sklep będziesz miał po lewej stronie. Takie czerwone drzwi.
                    Naprzeciwko jest jakiś bar/restauracja.

Comment

• mac1us
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2013.01
                      • 2

A jaki mają asortyment?

Comment

• Evel93
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2015.04
                        • 12

Niebawem zajrzę i uaktualnię.
                        MÓJ BLOG

Comment

• mario74
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2013.02
                          • 5

Aktualnie na terenie niwki jest remont.Dojazd możliwy od ulic Frycza i KopalnianejI jeśli ktoś zorientowany może dojechać z Wojska Polskiego przez aldika i ul Tuwima.Proponuje skorzystać z map google (wjazd na Kopalnianą z Wojska P. zamknięte, na Tuwima też ogólnie katastrofa) Przez remont klientów jest mniej o jakieś 60% od pół roku co podniosło ceny.Prace ponoć do końca czerwca.

Comment

Przetwarzanie...