Cieszyn, Stawowa 54, Euro Spar

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Dj_Direct
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.04
    • 4

Cieszyn, Stawowa 54, Euro Spar

W duzym nowym Sparze, na mą pisemna prosbe do kierownictwa stworzono kącik z PIWEM.
    Nie mówie o tym co koncerny im wciskaja do sprzedaży opatrzone ładnie w postaci firmowej lodówki, ale o tym co da sie pić. I tak:
    - zupka chmielowa z Browaru Kormoran (prawie wszystkie byly za pierwszym strzalem, aktualnie uzupelniaja orkiszowe z miodem i cos tam jeszcze),
    - z Browaru Fortuna (wszystkie smoki, miodowe itd.),
    - Browar Racibórz (Twierdzowe, Raciborskie klasycznie warzone),
    - oczywiście Ciechan (na pewno miodowe, wyborne, bylo cos jeszcze ale nie spomne),
    - Lubuskie z Witnicy,
    - jest na stałe Browar Jagiełło ze swoim Magnusem i kilkoma innymi,
    - Cornelius - pszeczniczne, miodowe, greener, ale ale,

oprócz tego kilka wynalazków Porter - Warminski dla przykładu, z Ambera Kozlak na pewno, ale równiez bock o nazwie dosc rewolucyjnej - Belfast i ostatnio pojawil sie stojaczek przyjemny z La Trappe w rozmiarach od 0.3 do 0.75ml i odmianach double, triple, quadruple, Bock.
    Regularnie ich molestuje o nowe wynalazki, ale hurtowo nabywam Twierdzowe wrecz
    Taki stan rzeczy na wiosne 2011
  • Promil03
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.10
    • 2833

Cieszę się razem z Tobą. Pszeczniczne musi wymiatać.

Comment

• boris-cz
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2007.11
      • 33

Dziękuję,skorzystałem i pozdrawiam!

Comment

• mwa
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2003.01
        • 5071

No gratulację.
        Osobiście jestem ciekaw czy zrobili to dla zaspokojenia jednego klienta czy z myślą o przyszłości.
        Tesco ostatnio też "szaleje" ale jak znam to sezonowość z okazji wiosny (i tak tego nie czyni).
        Ale i ja się cieszę i jestem pod wrażeniem całej "akcji".
        Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• Dj_Direct
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.04
          • 4

Trudno powiedzieć jakie motywy im przyświecały, czy to realizacja prośby jednego usera. Ale na dziś dzień lodówki z Lechem, Tyskim, Warką Strong i innymi masówkami - stoją non stop pełne jakby nikt ich nie odwiedzał, a stoisko z Piwem co chwile ktoś atakuje. A że robię tam zakupy średnio co drugi dzionek - to dość wyraźnie widzę zainteresowanie Noteckim, Raciborskim, Magnusem z Jagiełły, Ciechanem... Reszta trochę mniej, ale też idzie. Szkoda że Lubuskie miodowe zniknęło, chyba muszę napisać list "pochwalny"

Comment

• mwa
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2003.01
            • 5071

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dj_Direct
            Trudno powiedzieć jakie motywy im przyświecały, czy to realizacja prośby jednego usera. Ale na dziś dzień lodówki z Lechem, Tyskim, Warką Strong i innymi masówkami - stoją non stop pełne jakby nikt ich nie odwiedzał, a stoisko z Piwem co chwile ktoś atakuje. A że robię tam zakupy średnio co drugi dzionek - to dość wyraźnie widzę zainteresowanie Noteckim, Raciborskim, Magnusem z Jagiełły, Ciechanem... Reszta trochę mniej, ale też idzie. Szkoda że Lubuskie miodowe zniknęło, chyba muszę napisać list "pochwalny"
            Szczerze to nie wierzyłem w siłę listu elektronicznego. A pochwalny to jak najbardziej
            Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• Ruprecht
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2012.08
              • 1

Pozdrowienia z Czech i dziękuję za dobre informacje. W Eurosparu naprawdę mają kącik z piwem gdzie kupiłem ponad 15 różnych marek piwa.

Comment

• Szerlok
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2014.05
                • 18

Wczoraj zajrzałem do eurosparu i przyznam wybór bardzo duży. Od niedawna stałem się koneserem lepszych piw i pierwszy raz widze taki wybór dobrych piw. W pogwizdowie odwiedziłem monopolowy, tam również nacieszyłem oko, ale udało mi się kupić ostatnią sztukę coffee stout od Kormorana

Comment

• Szerlok
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2014.05
                  • 18

Odwiedziłem dziś Euro Spar i szok! Pinta, Browar Olimp, chyba Wąsosz i coś jeszcze było (brak AleBrowaru). Imperium atakuje ostatnie sztuki, stout "hera" kupiłem ostatnią butelkę. Dużo było Grodzisza 4.0 i ataku chmielu. Trzeba tam częściej wpadac

Comment

• leepa79
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2013.11
                    • 11

Dość spory wybór jak na ten region - stan z dnia 20.12.2014 to cała ściana Championa Dubbla plus:

Czyli na święta można coś wybrać

Comment

• Szerlok
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2014.05
                      • 18

Gdzie ty tam dubbla widziałeś ? :O

Comment

• e-prezes
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19258

Na pierwszym zdjęciu w lewym dolnym rogu jest. Na drugim w środku u dołu i na trzecim też.
                        Last edited by e-prezes; 2014-12-20, 18:06.

Comment

• leepa79
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2013.11
                          • 11

O te pare sztuk na półkach mi nie chodziło. W temacie Cieszyńskiego Dubbla mamy 20.12.2014:

Pamiętam jak w zeszłym roku polowałem w Cieszynie na Championa, a dziś mamy takie coś

Comment

• leepa79
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2013.11
                            • 11

W sklepie pojawiły się piwa z BIRBANTU.

Comment

• Szerlok
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2014.05
                              • 18

Fakt, jest Birbant White IPA i Citra IPA (po cichu liczyłem, że będzie też robust porter:P) Jest też ŻytoRillo z Pinty, wcześniej chyba nie było tego piwa.

Comment

Przetwarzanie...