"odkryłem" dziś ten sklep. Cały Kormoran, Racibórz, Jabłonowo, Krajan. Ceny stan średni niski. Od 2,50 do 4,00.
Dąbrowa Górnicza, Kościuszki 36, Świat Alkoholi
Collapse
X
-
Przyda się nazwa, godziny otwarcia, itd.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Sklep nazywa się "Świat Alkoholi". Nad wejściem puszy się prawda dumnie "Tyskie - nasze najlepsze", ale w środku jest już lepiej. W asortymencie Kormoran, Południe, Sulimar/Cornelius, Jabłonowo, Zduńska Wola. Ciechan też ponoć jest, ale akurat dziś nie dojechał.
Co ciekawe - jest to jedyne (jak dotąd) miejsce poza Biedronką, gdzie widziałem Leżajsk Pszeniczne."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netComment
-
Znów tu dziś zajrzałem i wyszedłem z Amberem Zimowym, dwoma Podpiwkami Warmińskimi i Perłą Miodową. Za wszystko zapłaciłem 13,60 - ceny to dość mocna strona tego sklepu."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netComment
-
Byłem widziałem, wiem że ceny i różnorodność piw są najważniejsze ale za ceną nie nadąża wystrój sklepu sposób prezentacji wymienionych piw (karton na ladzie z pomieszanymi różnymi rodzajami) w sklepie śmierdzi gazem (ogrzewanie z butli). Wchodzi się tam jak do jakiejś nory o wymiarach 3x3m.Może ja trafiłem na dostawę i piwa nie były wyjęte z pudełka ale i tak nie było by je gdzie postawić.Oczywiście jest to moja prywatna opinia a piwo jest w hermetycznych butelkach i nic mu nie zaszkodzi.Jak na centrum Dąbrowy Górniczej jest bardzo słabo.Comment
-
Odwiedziłem dzisiaj przypadkowo ten sklep - duży wybór Raciborza, Konstancina, Browaru na Jurze. Jest sporo PINTY - Atak Chmielu, Czarna Dziura, Odsiecz Wiedeńska (ceny od 6,5 do 9,5 zł - Atak Chmielu - 7,5 zł). Ma być też Angielskie Śniadanie. Licznych reprezentantów ma również browar Namysłów - od Złotego Denaru, poprzez Namysłów N/P, Pilsa, Zamkowe Mocne, Zamkowe, a nawet KufloweWidziałem również "rarytas" z Głubczyc - Grillowe Mocne. Dostrzegłem też Browar Grybów i inne. Ogólnie wybór naprawdę spory
Wrażenie bardzo pozytywne - ekspedientka miła i zorientowana w temacie. Pn-Pt otwarte do 22, a weekendy do 24
Comment
-
Sklep odwiedzony w dniu dzisiejszym po raz kolejny.Nie będę ukrywał,ale z moją sugestią został sprowadzony AleBrowar.Są: ,mumia,7,6zł.,amber,7złi ,krówka,?.Do nabycia również Pinta atak chyba 7,5zł. i imperium 9zł.,oraz wiele innych ciekawych piw.
Ostatnia zmiana dokonana przez heckler; 2012-11-19, 15:48.Comment
-
no to nie najlepszy. W Sosnowcu są na pewno dwa oferujące znacznie większy wybór. Na Hallera i na Al. Zwycięstwa (tzw. "alejki").
wybór w DG był spory (jak byłem), ale moim zdaniem cierpi na jakości sposób prezentacji asortymentu, wszystko ciulnięte na blat, na kupie. Trzeba przebierać w butelkach jak w bokserkach na targu.Comment
-
w Będzinie jest porównywalny, jeśli nie lepszy na Syberce (koło kościoła). gdy byłem na Kościuszki nic ciekawego nie mieli, wywalenie wszystkiego na balat faktycznie nie zachwyca.Comment