mowa o kościele w Będzinie. wyjaśnię Ci skalorek na pw, aby nie robić spamu.
Dąbrowa Górnicza, Kościuszki 36, Świat Alkoholi
Collapse
X
-
-
Powiem tak sklep całkiem dobrze dopasiony. Wybór piw jest niezły , ale obsługa nie nadająca się do prowadzenia sklepu z alko , zawitałem tam dziś rozglądając się po tym "małym" nie ładzie pytam ekspedientki czy mają jakieś piwo w stylu IPA lub AIPA zrobiła takie oczy jakbym mówił w innym języku i pokazuje mi SWEET COW od Ale Browaru mówiąc że tylko to im przyszło
. Patrząc na nią i cały ten "bajzel" wziąłem parę interesujących mnie pozycji zapłaciłem i wyszedłem.
Comment
-
Od jakiegoś czasu kupuję w sklepie na Kościuszki. Największym plusem tego sklepu jest dość pokaźny asortyment, możemy w nim znaleźć piwa z AleBrowaru, Pinty (te dwie marki rozchodzą się na pniu w przeciągu 24h-48h, dlatego najlepiej po nie uderzać wraz z dostawą w piątki), Jabłonowo/Manufaktura Piwna, Browar Południe, Czarnków, Amber, Fortuna,Namysłów, Ciechan, Raciborskie, Lwówek, z zagranicznych jest Primator, Baltika i inne. Ceny piw są normalne, szału nie ma za Rowing Jacka i Atak chmielu po 7,5zł, Amber Boy za 7 zł, Primator Stout za 4,5zł, Belfast za 3,5zł, Altbier za 5,4 zł. Sklep jest mały, więcej niż dwóch klientów powoduje ścisk, sklep ma również problemy z właściwą ekspozycją, perałki muszą walczyć o lepsze jutro z piwami hmmmm... mniej ciekawymi i trochę ekomomicznymi Perły, Rysy itp. w skrzynkach mozna zauważyć ciekawsze propozycje niż na ladzie. Czasami w sklepie można spotkać żuli, ale z tym raczej nic się nie da zrobić.
Bardzo dobry sklep z dobrą ofertą.Comment
-
Wybór rzeczywiście niezły. Jest AleBrowar (King of Hop), Pinta (B-day) i wiele, wiele innych.
Minusem jest oczywiście wyeksponowanie piwa, a właściwie jego brak. Poszczególnych piw szukałem po kapslach i podnosiłem kilkanaście butelek,
zanim znalazłem kolejne piwo do koszyka.
Na plus: elastyczne godziny otwarcia (np. w święta), możliwość płacenia kartą i parking.Comment
-
Pragnę pochwalić, odświeżyć i polecić omawiany sklep znajdujący się obok salonu z sukniami ślubnymi, bo trzyma poziom, chociaż z ulicy wygląda na miejsce, w którym wybierać można głównie między tyskim a żubrem. Kto wejdzie, nie pożałuje. Pomimo posiadania bardzo obszernego zapasu, wróciłem dzisiaj z całą torbą piwska, w tym z 2 buteleczkami z Browaru na Jurze, którego nigdzie ostatnio nie mogłem namierzyć. Na pewno każdy wybierze coś ciekawego - jak dla mnie najlepszy wybór w okolicy i chyba w całym Zagłębiu.
Poza tym, drogie Pany i Panowie, chciałbym jako nowo zarejestrowany powiedzieć wszystkim dzień dobryComment
-
Witam,jest coś wartego grzechu jeszcze w tym sklepie?Bo nie wiem czy jest sens iść(nie byłem tam ze dwa lata).Piwo,piwko,piweczko:-)Comment
-
To fajnie bo całkiem zapomniałem o tym sklepie,w sumie jedyny w DG gdzie coś możn a wyhaczyć poza marketami.Piwo,piwko,piweczko:-)Comment
-
Czy ktoś z Miejscowych może napisać jak wygląda kondycja tego sklepu? Chciałbym odwiedzić przy okazji w weekend, o ile nadal jest sens
Dzięki!Comment
-
Jest, ja co prawda już chwilę nie byłem, ale tylko ze względu na to, że mam pracę jeżdżąca i zwiedzam sklepy piwne w całym kraju. Postaram się dzisiaj wieczorem wpaść, zapytam ekspedientki czy mogę cyknąć fotkę i jeżeli się zgodzi, wrzucę ją do tego wątkuComment
-
-
-
Zacnie to wygląda i spoko ceny. Bardzo Ci dziękujęmam nadzieję, że przy okazji kupiłeś coś co umiliło wieczór
Comment
-
Niestety kupiłem, wstępnie miało być tylko IIPA z Faktorii (jeszcze nie piłem!), ale do nosidełka jakoś wskoczyło jeszcze 5 innych butelek... Mówię niestety, bo do szafki mi się już nie mieszczą (https://i.imgur.com/ULuL12r.jpg), w lodówce też brakuje miejsca i w rezultacie piwo składuję w jeszcze niewyremontowanym mieszkaniu i w awaryjnych ilościach u narzeczonej w szafie. Ale przynajmniej w każdej chwili jestem gotowy by stawić czoła upałom
Z najbliższych sklepów oprócz tego polecić mogę jeszcze Stańczyka (Sosnowiec, dzielnica Kazimierz), po drodze od sklepu z wątku wychodzi raptem 8 km: https://www.google.pl/maps/place/50%...42!4d19.241225
No i w Auchanie w Sosnowcu na ul. Zuzanny jest przyzwoity wybór: po kilka pozycji między innymi z Browaru na Jurze, AleBrowaru czy Pinty.
Wracając do tematu, do sklepu warto zajrzeć, bo każdy wyhaczy coś dla siebie. Życzę udanych łowówComment