Dąbrowa Górnicza, Kościuszki 36, Świat Alkoholi

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • LordiBorden
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.01
    • 76

mowa o kościele w Będzinie. wyjaśnię Ci skalorek na pw, aby nie robić spamu.

Comment

• TopekSc
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2013.03
      • 180

Powiem tak sklep całkiem dobrze dopasiony. Wybór piw jest niezły , ale obsługa nie nadająca się do prowadzenia sklepu z alko , zawitałem tam dziś rozglądając się po tym "małym" nie ładzie pytam ekspedientki czy mają jakieś piwo w stylu IPA lub AIPA zrobiła takie oczy jakbym mówił w innym języku i pokazuje mi SWEET COW od Ale Browaru mówiąc że tylko to im przyszło . Patrząc na nią i cały ten "bajzel" wziąłem parę interesujących mnie pozycji zapłaciłem i wyszedłem.

Comment

• heckler
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2012.09
        • 1906

W poniedziałek nabyłem drogą zakupu Rowing Jack,Smoky Joe po 7,5 zł,oraz Wiedeńskie z Lwówka.W dalszym ciągu spory wybór piw.

Comment

• Ronoaro
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2013.04
          • 160

Od jakiegoś czasu kupuję w sklepie na Kościuszki. Największym plusem tego sklepu jest dość pokaźny asortyment, możemy w nim znaleźć piwa z AleBrowaru, Pinty (te dwie marki rozchodzą się na pniu w przeciągu 24h-48h, dlatego najlepiej po nie uderzać wraz z dostawą w piątki), Jabłonowo/Manufaktura Piwna, Browar Południe, Czarnków, Amber, Fortuna,Namysłów, Ciechan, Raciborskie, Lwówek, z zagranicznych jest Primator, Baltika i inne. Ceny piw są normalne, szału nie ma za Rowing Jacka i Atak chmielu po 7,5zł, Amber Boy za 7 zł, Primator Stout za 4,5zł, Belfast za 3,5zł, Altbier za 5,4 zł. Sklep jest mały, więcej niż dwóch klientów powoduje ścisk, sklep ma również problemy z właściwą ekspozycją, perałki muszą walczyć o lepsze jutro z piwami hmmmm... mniej ciekawymi i trochę ekomomicznymi Perły, Rysy itp. w skrzynkach mozna zauważyć ciekawsze propozycje niż na ladzie. Czasami w sklepie można spotkać żuli, ale z tym raczej nic się nie da zrobić.

Bardzo dobry sklep z dobrą ofertą.

Comment

• Promil03
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2007.10
            • 2833

Wybór rzeczywiście niezły. Jest AleBrowar (King of Hop), Pinta (B-day) i wiele, wiele innych.
            Minusem jest oczywiście wyeksponowanie piwa, a właściwie jego brak. Poszczególnych piw szukałem po kapslach i podnosiłem kilkanaście butelek,
            zanim znalazłem kolejne piwo do koszyka.
            Na plus: elastyczne godziny otwarcia (np. w święta), możliwość płacenia kartą i parking.

Comment

• m1ch
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2015.11
              • 5

Pragnę pochwalić, odświeżyć i polecić omawiany sklep znajdujący się obok salonu z sukniami ślubnymi, bo trzyma poziom, chociaż z ulicy wygląda na miejsce, w którym wybierać można głównie między tyskim a żubrem. Kto wejdzie, nie pożałuje. Pomimo posiadania bardzo obszernego zapasu, wróciłem dzisiaj z całą torbą piwska, w tym z 2 buteleczkami z Browaru na Jurze, którego nigdzie ostatnio nie mogłem namierzyć. Na pewno każdy wybierze coś ciekawego - jak dla mnie najlepszy wybór w okolicy i chyba w całym Zagłębiu.
              Poza tym, drogie Pany i Panowie, chciałbym jako nowo zarejestrowany powiedzieć wszystkim dzień dobry

Comment

• malybierwant
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2016.02
                • 62

Witam,jest coś wartego grzechu jeszcze w tym sklepie?Bo nie wiem czy jest sens iść(nie byłem tam ze dwa lata).
                Piwo,piwko,piweczko:-)

Comment

• m1ch
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2015.11
                  • 5

Zapewne tak, bo z tego co mi wiadomo, w piątek zawsze przyjeżdża coś ciekawego

Comment

• malybierwant
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2016.02
                    • 62

To fajnie bo całkiem zapomniałem o tym sklepie,w sumie jedyny w DG gdzie coś możn a wyhaczyć poza marketami.
                    Piwo,piwko,piweczko:-)

Comment

• ShadowWinter
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2017.02
                      • 3

Czy ktoś z Miejscowych może napisać jak wygląda kondycja tego sklepu? Chciałbym odwiedzić przy okazji w weekend, o ile nadal jest sens
                      Dzięki!

Comment

• m1ch
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2015.11
                        • 5

Jest, ja co prawda już chwilę nie byłem, ale tylko ze względu na to, że mam pracę jeżdżąca i zwiedzam sklepy piwne w całym kraju. Postaram się dzisiaj wieczorem wpaść, zapytam ekspedientki czy mogę cyknąć fotkę i jeżeli się zgodzi, wrzucę ją do tego wątku

Comment

• ShadowWinter
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2017.02
                          • 3

Super! Dzięki śliczne

Comment

• m1ch
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2015.11
                            • 5

Comment

• ShadowWinter
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2017.02
                              • 3

Zacnie to wygląda i spoko ceny. Bardzo Ci dziękuję mam nadzieję, że przy okazji kupiłeś coś co umiliło wieczór

Comment

• m1ch
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2015.11
                                • 5

Niestety kupiłem, wstępnie miało być tylko IIPA z Faktorii (jeszcze nie piłem!), ale do nosidełka jakoś wskoczyło jeszcze 5 innych butelek... Mówię niestety, bo do szafki mi się już nie mieszczą (https://i.imgur.com/ULuL12r.jpg), w lodówce też brakuje miejsca i w rezultacie piwo składuję w jeszcze niewyremontowanym mieszkaniu i w awaryjnych ilościach u narzeczonej w szafie. Ale przynajmniej w każdej chwili jestem gotowy by stawić czoła upałom

Z najbliższych sklepów oprócz tego polecić mogę jeszcze Stańczyka (Sosnowiec, dzielnica Kazimierz), po drodze od sklepu z wątku wychodzi raptem 8 km: https://www.google.pl/maps/place/50%...42!4d19.241225
                                No i w Auchanie w Sosnowcu na ul. Zuzanny jest przyzwoity wybór: po kilka pozycji między innymi z Browaru na Jurze, AleBrowaru czy Pinty.

Wracając do tematu, do sklepu warto zajrzeć, bo każdy wyhaczy coś dla siebie. Życzę udanych łowów

Comment

Przetwarzanie...
                                X