Wczoraj idąc do Browaru Miejskiego rzucił mi się w oczy nowy sklepik z piwem i postanowiłem zbadać temat dokładniej dziś. Okazało się, że to rzeczywiście „świeżynka”, otwarta właśnie w czwartek 13 października. Jak na początek sklep jest zaopatrzony całkiem nieźle. Rzuciły mi się w oczy m.in. piwa z Ambera, Witnicy, Raciborza, Jagiełły, Czarnkowa, Ciechany, Konstancin, Gontyniec, Jabłonowo. Lwówek, Kormoran, Fortuna, Sulimar, a także Na Jurze i Pinta. Z zagranicznych zauważyłem m.in. Saris, Opat, Svijany,Rohożec, Obołoń, Veltins i Staryj Mielnik. Jest też „zestaw obowiązkowy” czyli koncernówki, ale te cieszą się mniejszym zainteresowaniem. Zamieniłem kilka słów z właścicielem, Panem Łukaszem Waliczkiem, któremu doradziłem założenie konta na BrowarBiz jako Premium Użytkownik, co pewnie niebawem uczyni.
Dla zainteresowanych: sklep czynny od czwartku w godz. 10-21 oraz piątek i sobota od 10 do 23. Znajduje się na bielskim Rynku, tuż ponad Restauracją „Szwejka” w Podcieniach. W pobliżu „Browar Miejski” i „Piwnica Zamkowa” więc lokalizacja utrafiona. Wracając z którejś z tych knajp można się nieźle zaopatrzyć do domu.
Fajnie, że wreszcie coś ponownie w Bielsku drgnęło po zamknięciu „Kipera”, a właściciel wydaje się do sprawy podchodzić poważnie i zapowiada rozszerzenie asortymentu o kolejne nowości. Trzymam kciuki!
Dla zainteresowanych: sklep czynny od czwartku w godz. 10-21 oraz piątek i sobota od 10 do 23. Znajduje się na bielskim Rynku, tuż ponad Restauracją „Szwejka” w Podcieniach. W pobliżu „Browar Miejski” i „Piwnica Zamkowa” więc lokalizacja utrafiona. Wracając z którejś z tych knajp można się nieźle zaopatrzyć do domu.
Fajnie, że wreszcie coś ponownie w Bielsku drgnęło po zamknięciu „Kipera”, a właściciel wydaje się do sprawy podchodzić poważnie i zapowiada rozszerzenie asortymentu o kolejne nowości. Trzymam kciuki!
Comment