Jutro (sobota) mamy nieczynne. Cała załoga będzie w Zabierzowie k. Krakowa - wyjazd służbowy
Katowice, Mariacka 3, Piwa Regionalne
Collapse
X
-
Bardzo duży wybór piw.
Niestety ciężko tylko jakoś z kontaktem. Napisałem e-maila z pytaniem m.in. o Imperial IPA, czy będzie dostępny (na stronie napisane, było że brak towaru), wchodzę dwa dni później, przez przypadek, bo znów wygooglowałem Imperial IPA i tym razem był dostępny, ale e-maila z odpowiedzią nie dostałem i gdyby nie moje szczęście to nie udałoby mi się go dostać. Do dzisiaj nie doczekałem się odpowiedzi niestety - ale może po prostu został przeoczony, jesteśmy tylko ludźmi
Jeśli chodzi o sklep stacjonarny to wszystko okej, jestem bardzo zadowolony, na pewno przyjadę jeszcze nieraz po piwa i polecam.Last edited by aanndrzej; 2014-06-30, 21:31.
Comment
-
-
Z tymi mailami to chyba nie jest tak do końca jak piszecie.
Ja też wysłałem maila z pytaniem o dokładniejsze stany magazynowe i nie dostałem odpowiedzi. Po pojawieniu się w sklepie dowiedziałem się (a dokładnie moja partnerka), że widzieliście tego maila... Jak dla mnie Panowie olewacie sprawę.
Dodatkowo ani ja będąc wcześniej u was, ani moja partnerka nie czuliśmy się zbyt dobrze jako klienci. Przy zakupach towarów nie z dolnej półki oczekuję bardzo dobrego standardu obsługi klienta. Szczególnie, że jak dla mnie jesteście sklepem specjalistycznym, a ja jestem żółtodziobem jeżeli chodzi o piwa i mogliście zdobyć stałego klienta.
Żeby nie było nie złoszczę się, ani nie obrażam. Po prostu zwracam uwagę, że ja oczekuję czegoś więcej w kwestii obsługi klienta szczególnie od takich punktów. Niestety to jest jeszcze bolączka w Polsce.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika radoslavski Wyświetlenie odpowiedziZ tymi mailami to chyba nie jest tak do końca jak piszecie.
Jak dla mnie Panowie olewacie sprawę.
Dodatkowo ani ja będąc wcześniej u was, ani moja partnerka nie czuliśmy się zbyt dobrze jako klienci.Pivo je gorivo!
Comment
-
-
Niestety nadal bardzo dużo pracy przed Wami w kwestii reakcji na wysyłane do Was maile. Mój przypadek jest o tyle szczególny, że nie pytałem o stany magazynowe, a powiadomiłem Was - trzykrotnie w ciągu ostatniego tygodnia - o fakcie, że nie dostałem w paczce wszystkich piw, jakie zamówiłem (i za jakie zapłaciłem) w sklepie internetowym. Pewnie to jakieś przeoczenie podczas pakowania przesyłki, także o to nie mam pretensji. Mam za to o to, że zostałem kompletnie olany kiedy próbowałem Was o tym poinformować, bo nie wierzę, że nikt nie przeczytał żadnego z trzech maili, jakie wysłałem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gebruiker Wyświetlenie odpowiedziNiestety nadal bardzo dużo pracy przed Wami w kwestii reakcji na wysyłane do Was maile. Mój przypadek jest o tyle szczególny, że nie pytałem o stany magazynowe, a powiadomiłem Was - trzykrotnie w ciągu ostatniego tygodnia - o fakcie, że nie dostałem w paczce wszystkich piw, jakie zamówiłem (i za jakie zapłaciłem) w sklepie internetowym. Pewnie to jakieś przeoczenie podczas pakowania przesyłki, także o to nie mam pretensji. Mam za to o to, że zostałem kompletnie olany kiedy próbowałem Was o tym poinformować, bo nie wierzę, że nikt nie przeczytał żadnego z trzech maili, jakie wysłałem.Pivo je gorivo!
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika faster90 Wyświetlenie odpowiedziwitam mam pytanko : czy do maja dostaną państwo piwa z dalekich krajów np : Japonia , Nowa Zelandia , Argentyna , Brazylia , Rpa , Kanada , Meksyk , Egipt PozdrawiamPivo je gorivo!
Comment
-
-
Comment
-
Comment