Otwarto nowy sklep z dobrymi piwami regionalnymi. Mieści się przy ul. Mariackiej 3. Na razie nie mają żadnego szyldu z nazwą sklepu. Wybór piw dość spory, oczywiście zwłaszcza polskie ale podczas swojej krótkiej wizyty zauważyłem też czeskie piwa. Ceny mają jak na razie bardzo dobre, dla przykładu: Raciborskie (jasne) 3,25 zł, Ciechan Wyborne 3,15 zł (promocja). Innych nie zapamiętałem, mają kilka innych promocji. Warto zajrzeć tam zawczasu póki istnieje...
Katowice, Mariacka 3, Piwa Regionalne
Collapse
X
-
No to się restauratorzy z Mariackiej ucieszą..."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
-
-
A tak na marginesie, to czym Pan się sugerował w ogłoszeniu odnośnie pracy pisząc, cyt.: "Mile widziani studenci i osoby uczące się? Przecież w takim sklepie powinni pracować ludzie posiadający wiedzę (na min. przyzwoitym stopniu) w kwestii piwa. Chyba że się mylę. W każdym razie trzymam kciuki i kibicuje "różnorodności" w sklepie.
Comment
-
-
Avernum, przyjmujesz założenie że młodzi nie znają się na piwie? Przecież to tylko kwestia osoby...
A tak naprawdę chodzi o składki na nasz "kochany" Zakład Ubezpieczeń Społecznych.Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Najwidoczniej źle mnie zrozumiałeś Dla mnie wiek nie ma znaczenia w kwestii doświadczeń piwnych (sam mam raptem dwadzieścia parę lat). Tylko jest to typowe posunięcie w polskich realiach. Jeden z powodów już podałeś także nie będziemy roztrząsać tego tematu w tym wątku. Uff, nie spodziewałem się że moja wypowiedź przedstawi mnie w takim świetle
Comment
-
-
Skupcie się proszę na sklepie i asortymencie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Byłem dzisiaj, mnóstwo nowej Belgii w różnych wariantach, małe, duże i ogromne butle (chimay blue chyba nawet w 3 litrowej). Wszystkie piwa trapistów oprócz Westvleteren (z oczywistych względów) w dość przystępnych jak na nasz region cenach, przykładowo westmalle dubbel - 7 zl, Achel oba rodzaje 10, Orval 11.
Trochę czeskich, w tym ciekawa Cerna Hora black hill w butelkach 0,33. Oprócz tego z polskich nowości Jurajskie Pils i Mocne, poza prawie całą gamą naszych regionalnych browarów. Promocje z poprzednich postów jakie opisywali koledzy, nadal obowiązują.
Comment
-
Comment