Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika josefik
Wyświetlenie odpowiedzi
Bartek, [Antidotum] Prawdziwy Pils
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika josefik Wyświetlenie odpowiedziA co z Artezanem jest nie tak?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
Podzielam Twoją opinię Moim zdaniem że prościej zrobić dubbla czy wita czy AIPA niż pilsa gdzie każde niedociągnięcie wyłazi na wierzch.
A pierwsze warki w takich projektach to testowanie sprzętu, ciężko więc ryzykować żeby nie spalić całego projektu przy pierwszej walceLast edited by josefik; 2012-10-02, 19:45.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika josefik Wyświetlenie odpowiedziA pierwsze warki w takich projektach to testowanie sprzętu, ciężko więc ryzykować żeby nie spalić całego projektu przy pierwszej walcePiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika josefik Wyświetlenie odpowiedziA pierwsze warki w takich projektach to testowanie sprzętu, ciężko więc ryzykować żeby nie spalić całego projektu przy pierwszej walce"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziMasz na myśli Antidotum czy Artezana?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika josefik Wyświetlenie odpowiedziMoim zdaniem że prościej zrobić dubbla czy wita czy AIPA niż pilsa gdzie każde niedociągnięcie wyłazi na wierzch.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika josefik Wyświetlenie odpowiedzi[...]
A pierwsze warki w takich projektach to testowanie sprzętu, ciężko więc ryzykować żeby nie spalić całego projektu przy pierwszej walceMasz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, lekko opalizuje. Nieco za jasny. [3.5]
Piana: Muszę przyznać, że wyjątkowo przyjemna. Wysoka przy nalewaniu, stabilizuje się do zwartego i mięsistego kożucha o bardzo drobnej teksturze. I siedzi do samego końca. Do tego klei się pięknie do szkła jak portfel do doliniarza. [5]
Zapach: Zapach jest słabo wyczuwalny i dość trudny do jednoznacznego zdefiniowania. Przebija się jednak jakaś mało sympatyczna tępa warzywna nuta. [3]
Smak: Jak na pilznera jest dość słabo. Co prawda wyczuwalny jest na samym początku aromat chmielu, jednak goryczka jest już mało wyrazista i szybko znika w posmakach. Druga noga, czyli słody mają mało szlachetną nieco drewnianą naturę. Ktoś też wspomniał wcześniej o DMS-ie. I miał rację. [3]
Wysycenie: Nasycenie jest na początku konsumpcji całkiem przyjemne, optymalnie dobrane do stylu. Jednak z upływem czasu ma tendencję do wyraźnego spadku. [3.5]
Opakowanie: Pastelowa etykieta może się podobać, pomimo pewnej ascetyczności grafiki. Ekstrakt podany, info o składzie jest. Podane również miejsce warzenia. Kapsel niestety biały, pusty.
Co mnie jednak bardzo niemiło zaskoczyło to brak daty przydatności do spożycia. Szukałem wszędzie i nie znalazłem. Spory obsuw. Dlatego obniżam ocenę. [3.5]
Uwagi: Prawdziwy pilzner ma prawdziwą jedynie pianę. Jest tak doskonała, że aż zastanawia, czy aby nie została nabyta na innej aukcji Pozostałe elementy pozycjonują to piwo w dolnej strefie stanów średnich dla piw sesyjnych. Z lekkim przymrużeniem oka traktuję zatem dość pretensjonalną nazwę produktu.
Moja ocena: [3.275]Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, lekko mętny. [4]
Piana: Biała, drobna, średnio wysoka, dość trwała, ładnie osadza się na szkle. [4]
Zapach: Chmielowy, w tle lekka piwniczność - OK. [4]
Smak: Na początku lekki kwasek, potem goryczka. Minimalny dziwny absmak, który z czasem narasta i zmniejsza pijalność. [3]
Wysycenie: Średnie, ale w sumie daje radę. [4]
Opakowanie: Prosta, prawie elegancka eta - wzornictwo kojarzy mi się z jakimś niemieckim browarem. Są parametry. [4]
Uwagi: Porównując z innymi startami browarów kontraktowych, szczególnego szału nie czyni.
Ale może właśnie dlatego, że pilzner to takie niby nic, a jednak...
Moja ocena: [3.6]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziSmak: Na początku lekki kwasek, potem goryczka. Minimalny dziwny absmak, który z czasem narasta i zmniejsza pijalność. [3]JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Wziąłem łyka z wersji butelkowej. Zapach diacetylowy, przypominający lubuskie. Smak słodkawy, kompletnie pozbawiony goryczki. Nie jest tak tragiczne jak wersja beczkowa ale ciągle nazwa tego piwa to kpina w żywe oczyPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
Comment