Uff, a już myślałem, że ze mną jest tak źle, gdy czytałem pochlebne opinie na temat tego piwa.
Bartek, [Antidotum] Prawdziwy Pils
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziCzyżby zjełczałe masło? Plus kiszonka.
Comment
-
-
A w ogóle, to nie jest żadne Antidotum tylko PANDEMONIUM (© by Mason)Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Jakby to było takie Pandemonium, to byłoby git. Swoją drogą to zajefajna nazwa na browar rzemieślniczyJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziJakby to było takie Pandemonium, to byłoby git. Swoją drogą to zajefajna nazwa na browar rzemieślniczyPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnożółty. Piwo jest niefiltrowane. [5]
Piana: Obfita, ale niezbyt zwarta co powoduje, że dość szybko opada i zostaje jej bardzo niewiele. [3]
Zapach: Silny aromat kiszonej kapusty, przysłaniający praktycznie wszystko inne. [1]
Smak: Silnie kwaskowy, powiedziałbym nawet, że jabłeczny. Przypomina bardziej cydr niż piwo... W tle wyczuwalna lekka goryczka. Zostawia nieprzyjemny posmak. [2]
Wysycenie: Dość duże. Właściwe dla gatunku. [5]
Opakowanie: Jest ok, choć bez fajerwerków. Niestety, także bez daty przydatności ani nawet daty produkcji. Kapsel biały. [3.5]
Uwagi: Jest naprawdę źle. A cena kosmiczna jak na zwykłego pilsa... choć faktycznie, ten taki zwykły nie jest. Zrobiłem kiedyś piwko z brewkita, które miało okazję fermentować w ok. 30 stopniach. Smakowało podobnie, ale zapach miało lepszy.
Moja ocena: [2.125]
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy;1082984[bZapach[/b]: Silny aromat kiszonej kapusty, przysłaniający praktycznie wszystko inne. [1]
Smak: Silnie kwaskowy, powiedziałbym nawet, że jabłeczny. Przypomina bardziej cydr niż piwo... W tle wyczuwalna lekka goryczka. Zostawia nieprzyjemny posmak. [2]
[/url]][/FONT]Pivo je gorivo!
Comment
-
-
Nie wiem czy takie wyszło z browaru, czy też uległo zepsuciu w transporcie bądź w hurtowni czy sklepie. Ja trzymałem je w lodówce od momentu zakupu.
Przypominam też, że nie ma na nim żadnej daty przydatności...
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnozłocisty, metne [3]
Piana: wysoka, obfita, długo się utrzymuje, osadza się na szkle niewielkimi krzaczkami [4]
Zapach: niezbyt przyjemny po otwarciu butelki, lekka woń malej zgnilizny w starym piwie, w szklance trochę lepiej, tylko zapach zleżałego piwska, słodu czy kukurydzy, po wypiciu więcej ilości piwa, sięgając po ostania miarkę w szklance poczułem smak kiszonej kapusty [2]
Smak: goryczka wymieszana z pół na pół kwaskowatym smakiem, pod koniec łyka przeważa jednak kwaśność ale znów po jego przełknięciu w gardle pozostaje posmak miłej goryczki [2]
Wysycenie: zbyt duzo małych, kłujących bąbelków [3]
Opakowanie: podoba mi się, brak tylko firmowego kapsla [4.5]
Uwagi: Mix smaków od pozytywnych do negatywnych z przewagą tych drugich, to piwo jest jak kobieta, nie wiadomo do końca o co tu chodzi
Moja ocena: [2.425]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, mętny. [4.5]
Piana: Średniobąbelkowa, nawet wysoka. Po chwili pęcherzyki nieco większe i opada do ochronnej kołderki. Później pierścień i wysepki, nieco brudzi ścianki. [4]
Zapach: Nic przyjemnego. Skwaśniały, octowy, tło trochę słodkawe, owocowe. [1.5]
Smak: Początek słodowo-octowy, powoli dociera średnio mocna goryczka. Finisz już zdominowany przez przyjemny, lekko ziołowy posmak goryczki, ale nadal czuć lekko skwaśniałe wstawki. Po ogrzaniu są też delikatne, zbożowe smaczki. [3]
Wysycenie: Średniowysokie, odpowiednie. [4.5]
Opakowanie: Naklejona etykietka całkiem ładna, beżowa z dużym kłosem. Parametry podane, kapsel golas. Na butelce naklejka z datą 10.11.12, ale to chyba data rozlewu. Szkoda, że nazwa nieadekwatna do zawartości. [4]
Uwagi: Drugie podejście do tego piwa. Wcześniej było warzywne, teraz podpsute...
Moja ocena: [2.775]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kwadri Wyświetlenie odpowiedzi[...]Na butelce naklejka z datą 10.11.12, ale to chyba data rozlewu. [...]
A może to jakieś odliczanie...10...11...12...Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Wczoraj skosztowane z datą spożycia do 10.11.12-czyli nie było jeszcze po terminie..ale zapach smak jeden wielki kwas w zapachu dodatkowo jakaś woń jakby ze starej piwnicy-jedyne co na plus to ładny jasnożółty mętny kolor-ale to tyle dobrego-nie powtórzę na pewno
Comment
-
-
Wziałem łyka butelkowego z nowej partii. Jest diacetyl i smakowo przypomina Lubuskie więc jest wypijalne. Z pilsem oczywiście nadal nic wspólnego nie maPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
To ja się z docentem nie zgodzę; wypiłem prawie całe z nowej partii i było naprawdę niezłe. Ładna, gęsta, długo utrzymująca się piana, ale przede wszystkim zapach. Świetny, wyraźnie chmielowy aromat, nie wiem czy w którymkolwiek polskim lagerze czułem taki zapach - inna sprawa, czy aromat ten się utrzyma, bo piwo było dopiero co rozlane, więc zawsze bardziej czuć chmiel.
W smaku były wyczuwalne pewne niedociągnięcia, błędy (których jeszcze nie potrafię nazwać, być może i diacetyl, ale to chyba nie to), ale generalnie było orzeźwiające i wyraźnie goryczkowe, w dolnej granicy zakresu pilsa, tak myślę, ale to i tak sporo jak na Polskę. Więc ja polecam spróbować nową partię, jest naprawdę nieźle.Last edited by szczawik; 2012-11-11, 19:41.
Comment
-
-
Piana: Biała, dosyć drobna, gęsta i zbita, bardzo trwała, oblepia szkło, największa zaleta tego piwa
Kolor: Jasno złoty, opalizujący
Zapach: Wyraźna trawiasta chmielowość ze słodową podbudową
Smak: Słodowy, równoważony dosyć przyjemną goryczką, która jednak mogłaby być wyższa, silna nuta DMSu(?), dosyć wytrawne
Wysycenie: Średniowysokie
Ogólem: Rasowy pils to to może nie jest, trochę nachalny DMS(?), poza tym w porządku
Comment
-
Comment