W sklepach specjalistycznych pojawiły się beczułki 3l do degustacji. Jak widać Antidotum stara się jak może, należy się mu za to duże uznanie. Browar zmienił też recepturę dunkela.
Bartek, [Antidotum] Prawdziwy Pils
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remikola Wyświetlenie odpowiedziW sklepach specjalistycznych pojawiły się beczułki 3l do degustacji. Jak widać Antidotum stara się jak może, należy się mu za to duże uznanie. Browar zmienił też recepturę dunkela.
Comment
-
-
To prawda, dunkel pod koniec terminu ważności zrobił się niewypijalny. Gdybyśmy wiedzieli, że zaczął się psuć wycofalibyśmy go wiele wcześniej. Po tym incydencie nie chcieliśmy już więcej go zamawiać. Zmieniliśmy zdanie po tym jak browar zdecydował się zmodyfikować recepturę bądź też proces produkcji i wyjść z inicjatywą degustacji. Nie chcemy nikogo zarażać. Uważamy że może nie należy jeszcze skreślać Antidotum ale uczciwie informujemy klientów, że piwo miało dotąd problemy z trwałością i jest dość kontrowersyjne;-) Świeże nam smakowało i mam nadzieję, że to w mini kegach będzie też ok.Pivo je gorivo!
Comment
-
-
Moja opinia na temat tego piwa jest jak najbardziej pozytywna.
Wczoraj będąc w okolicach tego browaru pozwoliłem sobie do nich zajechać i
zakupić kilka pilsnerów.
W smaku dominuje bardzo przyjemna goryczka z solidną podbudową słodową. Zapach ziołowo-chmielowy.Kolor jasno-złoty , lekko mętny.
Piana tworzy długo utrzymującą się śnieżnobiałą czapę.
Żadnego kwasu nie wyczułem.
Bardzo mi smakowało, porównywalne smakowo z pilsem z Widawy, lecz zdecydowanie tańsze.
Comment
-
-
Zdaje się że nowa warka się pojawiła (się zdziwiłem jak ujrzałem Antidotum w monopolu pod blokiem). Skusiłem się i chyba nie żałuje. Pierwszy sukces - nie kwas . Wartość dodana pojawiła się data ważności naklejona metkownicą (do 10.12.12). W smaku i zapachu kojarzy mi się gdzieś między Rycerzem a Naturalnym z Gościszewa. Czuje głównie masło orzechowe z delikatną goryczką chmielową. W sumie lubię taką kombinację to mi nawet smakowało.
Comment
-
-
Ostatni Bartek jaki piłem był w smaku identyczny z Gościszewem. Ki pierun?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Bartek czy Antidotum?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Bartek, przed przerwą.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Zraziłem się do Antidotum ich Dunkelem (Dunklem ?), ale postanowiłem spróbować Prawdziwego Pilznera (). Warka z datą przydatności do 13.12.12. i powiem szczerze, że nie jest źle.
Piwo jak najbardziej wypijalne, fajna goryczka, brak masełka, trwała śnieżnobiała piana. Jest OK. Często pewnie nie będę wracał, ale spróbować warto było. Kupione w Katowicach na Mariackiej za 5zł.
Comment
-
Comment