Bartek, [Antidotum] Prawdziwy Pils

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Infam
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.05
    • 715

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
    Bez daty przydatności to chyba tylko pierwsza warka, która debiutowała jakoś we wrześniu.
    Ja tylko stwierdzam fakt, natomiast nie chciałem w żadnym wypadku ferować wyroków, wskazywać winnych itp.
    "Dużo to nie znaczy Dobrze
    Dobrze znaczy dużo"

Comment

• wpadzio
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2011.06
      • 2654

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Infam Wyświetlenie odpowiedzi
      ...natomiast nie chciałem w żadnym wypadku...
      "...To nie ja byłam Ewą...

Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
      Serviatus status brevis est
      3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• Infam
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.05
        • 715

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedzi
        "...To nie ja byłam Ewą...
        Powiedz Wpadziu, co chciłeś przeczytać
        "Dużo to nie znaczy Dobrze
        Dobrze znaczy dużo"

Comment

• Twilight_Alehouse
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.06
          • 6310

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, równomiernie opalizujący. Dla niefiltrowanego pilsa w sam raz. [5]
          Piana: Z początku dość wysoka, ale szybko opada do cienkiej warstwy i słabo osadza się na ściankach. [3]
          Zapach: Silny, ale w zasadzie czuć tylko słodowość. Chmielu jak na lekarstwo, akcentów owocowo-karmelowych też brak, więc niezbyt prawdziwy to pils. Miałem szczęście i w moim egzemplarzu nie zalosowała się żadna kiszonka czy inny DMS. [3]
          Smak: Niezła goryczka, ale raczej drażniąca, niezbyt szlachetna. W tle lekki kwasek, a piwo jest mocno wytrawne, nie ma słodowej podbudowy i treściwości, jest płaskie i nijakie. [2.5]
          Wysycenie: Dobre. [4]
          Opakowanie: Samo wzornictwo etykiety w porządku, jest bardzo elegancka. Problem w tekście, który zapowiada piwo "ciemnozłote" (a jest złote), o "ziołowo-chmielowym bukiecie" (nie sądzę). Wolę się nawet nie zastanawiać, czym miała być "goryczkowa końcówka lubelskiego chmielu"... Poza minusami za te farmazony, kolejne należą się za osławiony brak daty przydatności do spożycia oraz goły kapsel, nijak nie pasujący do teoretycznie dopracowanej szaty graficznej. [3]
          Uwagi: Pite 3 listopada 2012 r.

Moja ocena: [2.95]

Comment

• Prusak
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.07
            • 4485

Warka do 12.02.2013 bardzo przyzwoita. Piwo rzeczywiście nie jest treściwe, z niezaznaczoną podbudową słodową, ale w końcu to pilzner... Można jednak wierzyć informacji na etykiecie, że na finiszu mamy do czynienia z przyjemną goryczką. Dokładnie tak to odczułem. To zresztą mój pierwszy kontakt z tym piwem. Gdyby utrzymywało taki poziom, chętnie kupowałbym w letnie dni, gdyby było bardziej dostępne, dla przełamania smaku innych pilsów.

Comment

• woosaa
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2005.07
              • 1554

Czy piwo w butelce jest/było pasteryzowane? Info potrzebne do DP.
              mb WOS

Comment

• MarcinKa
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2005.02
                • 2736

Niefiltrowane i niepasteryzowane.
                To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• woosaa
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2005.07
                  • 1554

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedzi
                  Niefiltrowane i niepasteryzowane.

Dzięki.
                  mb WOS

Comment

• e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19270

Pytasz w ujęciu historycznym, bo już dano nie ma na rynku?!

Comment

• woosaa
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2005.07
                      • 1554

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                      Pytasz w ujęciu historycznym, bo już dano nie ma na rynku?!

Piłem je w knajpie w ...marcu i miałem zaznaczone jako pasteryzowane.Przeglądałem historię wypitych piw i się zdziwiłem nad piwem z Bartka a już nie pamiętam co było na etykiecie.
                      mb WOS

Comment

• Javox
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2009.11
                        • 6460

To jest Prawdziwy Pilsner?

Piana zero, gazu mało, kolor ciemniejszy bursztyn, aromat karmel i owoce... typowy pilsner.

A goryczka? "czekałem" do ostatniego łyka na ten "łał" końcowy i.... 4 litery

Komu się to chciało tu targać 300 kilosów... no ale czego się nie robi dla prawdziwego pilsnera!
                        Attached Files

Comment

• wpadzio
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2011.06
                          • 2654

Czasem się w trakcie wykopalisk archeologicznych odkopie złotą monetę a czasem zeschły koprolit...
                          3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• Javox
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2009.11
                            • 6460

Albo puszkę po syfskim... bo ktoś tam wcześniej zakopał śmieci...

Comment

• DariuszSawicki
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2012.08
                              • 2869

Piana: Właściwie to brak piany.
                              Kolor: Złoty, opalizujący, za ciemny jak na pilsa, no ale ten jest niefiltrowany, dlatego
                              może być.
                              Zapach : Matko Boska !!! Ja myślałem, że DMS to jest gotowana kapusta lub kalafior a tu czystej krwi zielony groszek jest. Kupujemy groszek Bonduelle, otwieramy, wąchamy i mamy ten sam zapach co w piwie Antidotum. Dziękuję wam browarnikom z Antidotum... dziś wzbogaciłem się o kolejne, piwne doświadczenie, poczułem zielony groch w piwie.
                              Smak: Kwaśna woda zmieszana z tym co zostało po groszku z konserwy.
                              Uwagi: No comments !

Comment

• wpadzio
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼🍼
                                • 2011.06
                                • 2654

Darek, odnalazłeś w reklamówce w kącie za kartoflami zapomniane zakupy sprzed ponad roku?

Comment

Przetwarzanie...
                                X