Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
Wyświetlenie odpowiedzi
Bartek, [Antidotum] Prawdziwy Pils
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Infam Wyświetlenie odpowiedzi...natomiast nie chciałem w żadnym wypadku...
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedzi"...To nie ja byłam Ewą..."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, równomiernie opalizujący. Dla niefiltrowanego pilsa w sam raz. [5]
Piana: Z początku dość wysoka, ale szybko opada do cienkiej warstwy i słabo osadza się na ściankach. [3]
Zapach: Silny, ale w zasadzie czuć tylko słodowość. Chmielu jak na lekarstwo, akcentów owocowo-karmelowych też brak, więc niezbyt prawdziwy to pils. Miałem szczęście i w moim egzemplarzu nie zalosowała się żadna kiszonka czy inny DMS. [3]
Smak: Niezła goryczka, ale raczej drażniąca, niezbyt szlachetna. W tle lekki kwasek, a piwo jest mocno wytrawne, nie ma słodowej podbudowy i treściwości, jest płaskie i nijakie. [2.5]
Wysycenie: Dobre. [4]
Opakowanie: Samo wzornictwo etykiety w porządku, jest bardzo elegancka. Problem w tekście, który zapowiada piwo "ciemnozłote" (a jest złote), o "ziołowo-chmielowym bukiecie" (nie sądzę). Wolę się nawet nie zastanawiać, czym miała być "goryczkowa końcówka lubelskiego chmielu"... Poza minusami za te farmazony, kolejne należą się za osławiony brak daty przydatności do spożycia oraz goły kapsel, nijak nie pasujący do teoretycznie dopracowanej szaty graficznej. [3]
Uwagi: Pite 3 listopada 2012 r.
Moja ocena: [2.95]
Comment
-
-
Warka do 12.02.2013 bardzo przyzwoita. Piwo rzeczywiście nie jest treściwe, z niezaznaczoną podbudową słodową, ale w końcu to pilzner... Można jednak wierzyć informacji na etykiecie, że na finiszu mamy do czynienia z przyjemną goryczką. Dokładnie tak to odczułem. To zresztą mój pierwszy kontakt z tym piwem. Gdyby utrzymywało taki poziom, chętnie kupowałbym w letnie dni, gdyby było bardziej dostępne, dla przełamania smaku innych pilsów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedziNiefiltrowane i niepasteryzowane.
Dzięki.mb WOS
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziPytasz w ujęciu historycznym, bo już dano nie ma na rynku?!
Piłem je w knajpie w ...marcu i miałem zaznaczone jako pasteryzowane.Przeglądałem historię wypitych piw i się zdziwiłem nad piwem z Bartka a już nie pamiętam co było na etykiecie.mb WOS
Comment
-
-
To jest Prawdziwy Pilsner?
Piana zero, gazu mało, kolor ciemniejszy bursztyn, aromat karmel i owoce... typowy pilsner.
A goryczka? "czekałem" do ostatniego łyka na ten "łał" końcowy i.... 4 litery
Komu się to chciało tu targać 300 kilosów... no ale czego się nie robi dla prawdziwego pilsnera!
Comment
-
-
Czasem się w trakcie wykopalisk archeologicznych odkopie złotą monetę a czasem zeschły koprolit...Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Piana: Właściwie to brak piany.
Kolor: Złoty, opalizujący, za ciemny jak na pilsa, no ale ten jest niefiltrowany, dlatego
może być.
Zapach : Matko Boska !!! Ja myślałem, że DMS to jest gotowana kapusta lub kalafior a tu czystej krwi zielony groszek jest. Kupujemy groszek Bonduelle, otwieramy, wąchamy i mamy ten sam zapach co w piwie Antidotum. Dziękuję wam browarnikom z Antidotum... dziś wzbogaciłem się o kolejne, piwne doświadczenie, poczułem zielony groch w piwie.
Smak: Kwaśna woda zmieszana z tym co zostało po groszku z konserwy.
Uwagi: No comments !
Comment
-
-
Darek, odnalazłeś w reklamówce w kącie za kartoflami zapomniane zakupy sprzed ponad roku?Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Comment
-
Comment