Piwo gotowe do oceny
Sulimar, [Jako] Baca Mocny
Collapse
X
-
Sulimar, [Jako] Baca Mocny
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, klarowne. [4.5]
Piana: Biała, trwała, raczej krótka, zostawiła trochę osadu na szkle. [3]
Zapach: Słód i drażniąca nos siarka, śliwki mirabelki i narastająca stęchlizna. [2]
Smak: Głównie słodowy, ale nie ciężki, piwo jest raczej puste i wodniste, choć wad nie ma. Goryczka lekka, ziołowa, alkoholu niskiego w tym Mocnym piwie nie czuć. [3]
Wysycenie: Za wysokie. [2.5]
Opakowanie: Obecnie trochę inny góral na etykiecie, przypominający tego z Tatry. Podany skład, choć niepełny i ekstrakt 12% wagi. [3]
Uwagi: Mało mocne piwo, nazwa trochę zwodzi. Gdyby nie zapach to byłby to całkiem znośny lager. Termin do 29.12.2017.
Moja ocena: [2.7]
Comment
-
-
Wspominkowo (bo pijałem Bacę z Relakspola 15 lat temu) wziąłem przez sentyment do nazwy, a i dlatego, że w sklepie w niehandlową niedzielę nic innego nie było do wyboru. Cena grubo poniżej 2 zł sugerowała, że będzie kicha. Nie wiem kto im [JAKO] to robi, ale nie warto!
Chmielu to nie widziało, a mocne jest tylko z nazwy. To przecież 12-stka i nawet nie jakoś ekstremalnie odfermentowana. Nie daje bimbrem, ale przyjemność z picia żadna.
W stosunku do poprzednich opinii, bardziej w stronę barwy złotej.Last edited by e-prezes; 2019-03-12, 11:59.
Comment
-
Comment