Ciechanów, Nasz Jubilat

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Czapayew
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.10
    • 1966

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ładny, wpadający w lekki bursztyn, klarowny. [4.5]
    Piana: Na początku dość obfita i gęsta, potem jednak lekko zbyt szybko opada. [3.5]
    Zapach: Przyjemny, zachęcający, wyraźne nuty owocowo-słodowe. [5]
    Smak: Dość zróżnicowany - zarówno z akcentami palonego słodu, jak lekko ale'owej goryczki. [4.5]
    Wysycenie: Niezłe - piwo nie jest przegazowane. [4.5]
    Opakowanie: Utrzymane w "ciechanowej" konwencji, kapselek do kolekcji. [4.5]
    Uwagi: Bardzo udane piwo. Do tej pory nie byłem do końca przekonany, co do "ciechanowych" produktów, to piwo bardzo mi zasmakowało.

Moja ocena: [4.575]
    "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
    www.piwnekapsle.net

Comment

• robo1
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2012.11
      • 106

Każdemu co innego smakuje. Jubilat podobny jest do ciechana mocnego i chciałbym aby było w ofercie browaru na codzień. Dla mnie super

Comment

• Javox
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2009.11
        • 6460

Mnie smakuje... ale piana niestety nie zachwyca oczywiście gaz także trochę za słaby...
        Solidny podkład słodowy z niezłą goryczką... klasyka...
        Zgadzam się że jest wiele ciekawych gatunków na jubileusz / zwłaszcza że cena nie była mała... /,
        które można by było wypróbować i nie wiązało by się to z jakimś wielkim ryzykiem...
        Zrobili nam drogi prezent... a w środku nic wyjątkowego...

Comment

• robo1
          • 2012.11
          • 106

Cena faktycznie wysoka, ale na podobnym poziomie jak trunki z browaru Pinta. A piana jest jak zawsze w Ciechanach słaba ale całe szczęście nie ma większego wpływu na smak.

Comment

• pioterb4
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.05
            • 4322

Cena faktycznie wysoka, ale na podobnym poziomie jak trunki z browaru Pinta.
            No ale jednak jest róznica między wydaniem takiej samej kwoty na strong lagera a przeznaczeniem jej na A-IPA, oatmeal stouta czy grodzisza.

Comment

• YouPeter
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.05
              • 2379

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robo1 Wyświetlenie odpowiedzi
              Każdemu co innego smakuje. Jubilat podobny jest do ciechana mocnego i chciałbym aby było w ofercie browaru na codzień. Dla mnie super
              Podobno to piwo ma zostać pod nazwą Ciechan Marcowy.
              Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• robo1
                • 2012.11
                • 106

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                No ale jednak jest róznica między wydaniem takiej samej kwoty na strong lagera a przeznaczeniem jej na A-IPA, oatmeal stouta czy grodzisza.
                Pioter chciałbym zrozumieć co do mnie napisałeś ale nie potrafię. Jabyś był tak uprzejmy i wyjaśnił co oznacza A-IPA, oatmeal stout byłbym wdzięczny. Piwoszem praktykiem jestem wytrawnym ale w teorii jeszcze mi dużo brakuje Z góry dzięki

Comment

• YouPeter
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.05
                  • 2379

Cena faktycznie wysoka, ale na podobnym poziomie jak trunki z browaru Pinta.
                  To zależy gdzie się kupuje i jaką sklep narzuci marżę. Np w Krakowie to piwo jest w cenie o 1-2 zł niższej od produktów Pinty.
                  Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• pioterb4
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 4322

Pioter chciałbym zrozumieć co do mnie napisałeś ale nie potrafię. Jabyś był tak uprzejmy i wyjaśnił co oznacza A-IPA, oatmeal stout byłbym wdzięczny. Piwoszem praktykiem jestem wytrawnym ale w teorii jeszcze mi dużo brakuje Z góry dzięki
                    Jedne style są mniej a drugie bardziej skomplikowane, to się tyczy nie tylko piwa ale także filmu, muzyki, potraw itp. O poszcczególnych stylach mozesz z grubsza poczytać tu: http://www.wiki.piwo.org/index.php/Z...3w_piw_(tabela) a potem ewentualnie dopytać na forum w odpoiwednim wątku bo temat jest dość rozległy

Generalnie chodziło mi o to, że forumowicze nie narzekali, że sama cena Jubilata jest drastyczna, tylko że jest ona wysoka w stosunku do stylu/parametrów otrzymanego piwa. Inna kwota jest akceptowalna dla pilsa, inna dla piwa marcowego a jeszccze inna dla nietuzinkowych "ejli" cmielonych na zimno amerykańskimi odmianami chmielu.

Comment

• robo1
                      • 2012.11
                      • 106

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Jedne style są mniej a drugie bardziej skomplikowane, to się tyczy nie tylko piwa ale także filmu, muzyki, potraw itp. O poszcczególnych stylach mozesz z grubsza poczytać tu: http://www.wiki.piwo.org/index.php/Z...3w_piw_(tabela) a potem ewentualnie dopytać na forum w odpoiwednim wątku bo temat jest dość rozległy

Generalnie chodziło mi o to, że forumowicze nie narzekali, że sama cena Jubilata jest drastyczna, tylko że jest ona wysoka w stosunku do stylu/parametrów otrzymanego piwa. Inna kwota jest akceptowalna dla pilsa, inna dla piwa marcowego a jeszccze inna dla nietuzinkowych "ejli" cmielonych na zimno amerykańskimi odmianami chmielu.
                      Dzieki już jestem mądrzejszy

Comment

• chechaouen
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2011.01
                        • 1180

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedzi
                        Podobno to piwo ma zostać pod nazwą Ciechan Marcowy.
                        Parametry inne. Marcowe, które wyszło parę dni temu ma 6,2 proc. alk czyli mniej. Ale kolorystycznie (kolor piwa) i smakowo wypada rzeczywiście dość podobnie

Comment

• Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

Ale ekstrakt ten sam, tylko trochę mniej odfermentowane. Pamiętajcie też, że z tym alkoholem to u nas jest dość swobodnie. Równie dobrze może mieć 5,5% i nic im nie zrobią.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• CyboRKg
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2010.04
                            • 594

Kolor ciemnozloty. Piana niewielka, sredniopecherzykowa. Zapach slodowy. Smak: tresciwa slodowa baza i spora dawka goryczki. Smaczne piwo! Postarali sie. Tylko z cena troche przesadzili - 5,80zl. A ze fanem mocnych lagerow nie jestem to raczej pozostane przy slabszych i tanszych piwach z Ciechana lub Lwowka...
                            "Jedno pivo ne vadi!"
                            "Kupuje tylko w polskich sklepach!"

Comment

• dadek
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍺🍺
                              • 2005.09
                              • 4702

No rzeczywiście przesadzili, musisz poszukać normalniejszego sklepu. W Warszawskim Leclercu cena 3,59+0,50 kaucja.

Comment

• legart
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2012.06
                                • 914

ale w "niemarketach" cena oscylowała koło 5 pln plus butelka

Comment

Przetwarzanie...
                                X