Co to za narzecze? Jakieś podkapslowe?
Łomża, Podkapslowe
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Orval_ Wyświetlenie odpowiedziSmak moszna ...
To jakaś fiksacja na tę mosznę?Last edited by delvish; 2012-10-12, 11:51."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Orval_ Wyświetlenie odpowiedzi... po to śmy dumnymi polskimi piwoszami by ...Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
osz kurde , ale sniffer ! :].
Jutro wypiję z mniej efektownego szkła i coś skrobnę na jego temat.
Comment
-
-
Puszki
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziosz kurde , ale sniffer ! :].
Jutro wypiję z mniej efektownego szkła i coś skrobnę na jego temat.
Comment
-
-
Jeśli znasz dobry i udokumentowany odpowiednik SNIFERA w naszym języku polskim to będę wdzięczny za taką informacje
A jak napiszesz POKAL to Cię Kopyr zje
Comment
-
-
Literówka się wkradła, moja wina
ale i tak wiadomo o co chodzi :]Last edited by dlugas; 2012-10-17, 01:09.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziAleż toż to zwykły kieliszek (chyba z lanego kryształu, pewnie czeski ) do wina czerwonego przeznaczon... A snifter jakoś tak bardziej koniakowo podchodzi... W sumie to i tak lepiej, niż ze styropianowego kubkaLast edited by docent; 2012-10-17, 07:59.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Nieważne z czego ważne aby smakowało
a smakowało mi średnio
Kolor słomka idąca w złoto, lekko mętne, wysycenie dość spore. Zapachu nie pamiętam ,ale chmielu nie było raczej czuć było słody
Smak: pierwszy łyk, szału nie ma, ale nie jest źle, lekkie słody, na końcu goryczka, dobre wysycenie .Możliwe że to wrażenie było spowodowane moim dość sporym pragnieniem.
Z każdym kolejnym łykiem było już niestety gorzej. Doszło na początek odczucie kwaskowatości, średnie posmaki słodów i ta goryczka zrobiła się już dziwna. Pomimo że uwielbiam taką pojemność 0,33l i przeważnie żałuję że mam tylko jedną butelkę w takiej objętości to tutaj dopiłem do końca z myślą, że ponownie już nie kupię tego piwa, szczególnie za 2,29zł w tesco
Szału nie ma, zbyt dużo kwasu, za mało treści.
Moim zdaniem "piwo tzw. bajerka", która nie zaskoczy.
Comment
-
-
No niestety, muszę zgodzić się z przedmówcą. Para poszła w gwizdek. Marketing zdominował jakość. Dodam tylko, że po minucie od nalania piwa do szklanki nie było już w nim ani odrobiny gazu , który zniknął nie wiadomo gdzie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziNieważne z czego ważne aby smakowało2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
No właśnie, wypadło średnio z tendencją u niektórych nawet na zlew i nawet jakby pił z półprzezroczystego złotego pokala to i tak nadal to piwo będzie bez żadnej rewelacji
Ogólnie w moim przekonaniu tragedii nie ma, ale po takim "wynalazku podkapslowym" można by się spodziewać czegoś wiecej (mowa tu o ludziach dużej wiary i nadziei
Comment
-
Comment