Więcej rauchbocków w szerokiej dystrybucji w Polsce raczej nie uświadczysz.
Zamkowy, Bracki RauchBock
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Mój snifter też się kolibie...cóż, pewnie taki jego urok.
Na pełen opis wrażeń z degustacji odsyłam do bloga. Link w stopce.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziTak było na oficjalnej premierze w Sketchu:
http://polskieminibrowary.pl/2012/12...go-rauchbocka/"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lesnick Wyświetlenie odpowiedziNie uważacie, że to piwko jest nadmiernie kwaskowe i nieco za wodniste?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziJa bym zaproponował Jak w Dym.
To pierwsze wyraźnie wędzone, we wczorajszej nowości długo doszukiwałem się "wędzoności", była ale gdzieś daleko w tle. Co ciekawe jej wydobyciu nieco do przodu pomogło przegryzienie... czekoladą.
Oczekiwałem wędzonki i się zawiodłem, ale akurat Jak w Dym nie dopiłem, zdaje się, że nie ja jeden, natomiast wziąłem repetę Rauchbock, bo to bardzo smaczny koźlak.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Za to w Almie na Grójeckiej w Warszawie wszystko profesjonalnie, Piwowar Domowy był, tak więc kupowanie było przyjemnością, gdy można było porozmawiać z kimś, kto jest mocno tematem zainteresowany. Jedyne co mnie zdziwiło to praktycznie pełna szafa butelek, ja byłem chyba pierwszym kupującym a nie byłem o 18 tylko później.
Comment
-
-
Co do premiery to powiem tylko jedno. Dostarczenie 10 pokali do Almy (Kraków - Kurdwanów) to jakaś porażka. Na premierze może było max 7 osób, a i tak pokali zabrakło, bo niektórzy brali wielokrotność 4 piw. GŻ dopina wszystko PR-owsko na ostatni guzik przez kilka miesięcy i potrafi wszystko spieprzyć tuż przed metą. Rozumiem, że osoba przychodząca po piwo 2 godziny po premierze, może nie dostać szkła, ale nie wypada, żeby na premierze, na którą przychodzi tylko kilka osób, ktoś nie wyszedł z pokalem.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
rozczarowanie roku
Kupiłem dzisiaj na próbę jedną butelkę i... wypiwszy 1/3 zawartości wylałem resztę. Dawno mi się to nie zdarzyło, różne smaki przerabiałem ale to piwo dla mnie jest nijakie. Przy nalewaniu do szklanki piana była zerowa. Smak w trakcie picia raczej mało wędzony, a raczej taki jakiś chemiczny. Czytałem gdzieś, że jest nadmiernie alkoholowe. W mojej butelce nie czułem alkoholu ani ciut ciut.
Ale co ja tam się znam...Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzimój też sie kolebie
Mój tez się kolebie, ale amerykańskie ejle mieszczą się w nim idealnie
Acha, szkiełko kupiłem w Piwonii za 6 pln. Samego czempiona jeszcze nie degustowałem
Comment
-
Comment